Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

Hemlagad Pölsa

Recept jag ärvt (hittat i mina gamla gömmer) kanske någon som är intresserad. Kan säker göras enklare i dag, om man inte vill mala köttet, levern själv. Be att "charken" maler allt kött och lever grovt.

 

1 pkt korngryn

1 kg nötkött eller vilt

1 kg fläskkött ej för magert

4 hg oxlever

2 st gula lökar

Salt

helkryddpeppar

lagerbärsblad

 

Lägg korngrynen i vatten kvällen före.

Koka i hop övriga ingredienser i samma kastrull, males sedan i hop. Sila buljongen och lägg i korngrynen som kan kokas medan köttets males.

Rör sedan i hop gryn och det malda köttet, samt smaka av för ev mer salt och kryddor.

OBS! Röres så att ej något fastnar i botten på kastrullen.

 

 

Tisdagen den 29 september 2009 kl. 12:19

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

Kommentarer

Cats hemsida 
2009-09-29 18:15
Jag älskar pölsa! Jag har inte mammas gamla köttkvarn kvar, kanske kan man skaffa en på myrorna.
Nu blev jag riktigt sugen på pölsa. Det finns nog inga recept på pölsa i moderna kokböcker. Faktiskt fanns det ett recept på pölsa i Stora kokboken från 60-talet.
Svar till Cats:
marmor hemsida 
2009-09-29 18:59
Inget går upp mot hemlagad pölsa Jag har inte sett något recept tidigare! Har du kokboken kvar?
Kram
Svar till marmor:
Cats hemsida 
2009-09-29 21:59
Jag har min kokbok kvar som jag fick när jag gifte mig och den är flitigt använd. Håller på att falla sönder. Kunde inte ens koka potatis 1964.
Skulle bjuda svärföräldrarna på middag och visste inte att innanmätet till kycklingen låg i plast inuti kycklingen. Förstod inte varför det luktade så konstigt från ugnen av smält plast.
Svar till Cats:
marmor hemsida 
2009-09-29 22:27
Du måste ha tagit dig med åren För nu kan du koka saft och marmelad
Ha det bra
Kram
primrose 
2009-09-29 21:48
Kul med ett gammalt recept på pölsa!!! Även om den aldrig var en favorit, i skolan hoppade jag över lunchen den dan, eller åt bara potatis o rödbetor!
KRAMIZ <3
Svar till primrose:
marmor hemsida 
2009-09-29 21:51
Förstår dig Den pölsan smakade inte bra
På den tiden skulle Bert Karlsson varit med
Kramiz
vira 
2009-09-30 16:52
tackat måste prövas
Svar till vira:
marmor hemsida 
2009-09-30 16:58
Jätteroligt att du vill pröva receptet
Hälsningar
marmor/Kerstin
Ane-Ing 
2009-09-30 17:32
Hi har prova detta recept ...så himmla gott tack för dina recept
Svar till Ane-Ing:
marmor hemsida 
2009-09-30 19:18
Var så god vännen
Ha det bra
Fina 
2017-09-27 12:14
Härligt med Pölsa som är hemmagjord
Tack för receptet.
Svar till Fina:
marmor hemsida 
2017-09-27 14:17
Trevligt när det uppskattas!
Tack för besöket.
Anna Katarina Bergsten 
2017-10-30 20:48
Även från mig ett varmt tack för det "riktiga" receptet på pölsa.
//Anna Katarina
Svar till Anna Katarina Bergsten:
marmor hemsida 
2017-10-30 22:28
Hoppas det skall smaka!
Tack för besöket.

 

Skriv ett meddelande

Namn
(obligatorisk):
URL
(hemsida/blogg):
E-post
(visas ej):
Meddelande:

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 December 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015