Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                       https://marmorsblogg.blogspot.se/
                                                                                                                     
                             
    
                                                                                                                                   

Stadshundspatruller. Är det ett skämt eller?

 

Läste artikel i tidningen Mitt i Södermalm idag att hundägare kan komma att övervakas av stadshundspatrull, och att det väckt irritation ibland Södermalmsborna med lösa hundar och bajs som inte plockas upp.

Jag är hundägare, och självklart skall man plocka upp efter sin hund. Men att gå så långt att man skall tillsätta personal att övervaka hundägare tycker jag känns främmande.

I artikeln skriver man också att barn och vuxna skall kunna vistas i parker, utan att skadas av lösa hundar eller trampa i hundbajs. Alla vet att sina hundar skall vara kopplade. På vissa ställen får man ha sin hund lös, den informationen kanske inte har nått fram till allmänheten.

Det saknas hundrastgårdar, de som finns ligger på mörka platser utan bra belysning och används ofta av icke hundägare. En rastgård försvinner i Fatbursparken ( Bofilsbåge) när spåren skall överdäckas det har jag skrivit om tidigare i bloggen

Nu är det på tiden att det kommer en stor och bra hundgård. Den får gärna ligga nära eller i Rosenlundsparken. Där kan man avstå en del av stora gräsmattan till hundarna så de kan få leka i flock.  Man skall ju vara mån om djuren, de har sin rätt i samhället.

Det är konstigt att vuxna inte klagar på alla som inte plockar upp efter sig i parkerna. Där finner man varje dag både matrester, söderslagna tomflaskor mm. som kan skada barnen.

Ofta ser man papperskorgar från vilka innehållet slängts på marken i jakt efter tomburkar att panta.

Kanske något för stadshundspatrullen att bevaka, ytterligare en arbetsuppgift vore att bevaka alla marodörer som skjuter smällare och raketer, som kan skrämma livet av hundar och andra husdjur.

 

 

Måndagen den 2 mars 2009 kl. 20:07

Södermalms info | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014