Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                       https://marmorsblogg.blogspot.se/
                                                                                                                     
                             
    
                                                                                                                                   

Trevlig Pingst!

 

Trevlig Pingshelg till alla bloggare!

 

Lördagen den 30 maj 2009 kl. 19:20

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dagens lunch och bak.

Dagens lunchBulgursallad med fläskfilé ochyoghurt med torkade örter och nötmix. Finns i Galleri.

EfterrättenAnanaskaka.

Recept finns under Start/Recept

 

Fredagen den 29 maj 2009 kl. 17:28

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-28

Blev lite arg i morse, blev väckt av telefonen. När jag svarade, fanns ingen i andra änden. Ringer man och väcker någon klockan 06.00 , tycker jag en ursäkt vore på plats.

Har fått mycket gjort idag, passade på att baka matbröd då vi haft dålig väder . En stor är på väg enligt väderprognosen, då vill jag vara ute istället för att baka bröd.

Gjorde kålpudding på färsk vitkål till middag, smakade bra med färskpotatis och lingon. I kväll får det bli västerbottenpaj med sallad.

Mellan varven försöker jag lära mig Photo Shop, ibland hittar jag något som jag kan använda. Sparar och provar som bakgrund, men de blir inte så bra, lägger sig fel eller blir dubbla. Gör nya försök, men hittade inte tillbaka till bakgrunder i programmet. Då blir det många sökningar igen, till slut hittade jag den som ligger som bakgrund på hemsidan nu. Jag tror att man kan göra roliga saker med programmet när det klarna lite i "knoppen".

 

Torsdagen den 28 maj 2009 kl. 20:50

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Storm på landet!

Här är det kraftig storm idag, så det gäller att hålla i hatten!

Har varit och handlat lite mat, passade på att köpa  ett dataprogram Adobe Photoshop. Det passar bra att sitta och "pula" med en sådan här dag.  Jag har inte jobbat  med detta program tidigare, så det blir väl lika som ett nytt stickmönster som skall kluras ut.

Jag tar gärna emot tips och råd från er som jobbar i Photoshop.

De första potatisarna jag satte har blasten börjat komma upp på, får hoppas på nypotatis till midsommar.

 

Onsdagen den 27 maj 2009 kl. 15:42

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-26

 

-lig och skön dag. Började dagen med en kopp kaffe och TV4 morgonsändning. Efter min man varit på promenad med vovven blev det frukost, sedan åkte  in till stan för att handla virke. Jag tog fram min åktraktor och klippte gräsmattan där gick 2 timmar blev sugen, precis då kom min man tillbaka, blev en kaffepaus i solen. Passade på att dra lite ogräs när jag ändå var ute, tyckte det var lite otäckt att vara med händerna bland plantorna.I går kom det en stor snok över vägen och kröp in i vår häck, så man vet inte var de finns. Vi har ofta snok , men för det mesta håller de sig vid bryggan, någon gång på gräsmattan. Man vänjer sig så småningom, men jag tycker inte om när de kommer ringlande. Med tanke på vad som säges, tycker jag det är konstigt att vi har snok med tanke på hunden som springer runt på tomten och vibbrerar marken.

Middagen i kväll blev kroppkakor med smör och lingonsylt. Kolsyrat vatten från Sods Streamen.

Just nu har vi och-liten mängd.

 

Tisdagen den 26 maj 2009 kl. 21:15

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Matbrödbak idag!

Nu var det dax för brödbaket igen!     

Jag bakar alltid matbrödet på morgonen. Då kan tiden för jästning och ugnstiden användas till andra sysslor innomhus. Tog bild på brödet för att du bättre skall se resultatet. Det är inte alltid lätt att bilda sig en uppfattning genom att bara läsa ett recept.

Nu är det dax att gå ut till den fina-len.

                                            

 

 

Måndagen den 25 maj 2009 kl. 11:14

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Rabarberkaka.

Rabarberkaka med maräng

Recept på kakan finns under start/recept.

Skall smaka gott efter middagen idag. Prova gärna receptet ni kommer inta att ångra er!

 

Söndagen den 24 maj 2009 kl. 18:12

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-24

 

 

Dagen början vid frukosten kl 09.00.  En halvtimme senare kommer detta dagliga regn.

 

 Nu är vädret-igt och mysigt.  Nu skall vi försöka att tvätta fönster på farstukvistarna och målningarna runt om. När det regnar mycke kan det komma jordstänk från grästaken. Förrut hade vi bara inglasat ena farstukvisten, den mot sjön. Förra våren glasade vi in framsidan också.

 

Min man hade tur att få gamla spröjsade fönster av en granne, han skrapade bort all gammal färg och bytte alla fönsterruter i bågarna och kittade  om alla fönsterrutor. Det är hans hobby att sköta om, och se möjligheter hur man bevarar gamla byggnader. Vi har hängrännor i trä och stuprör bestående av kättingar med en hängande enklump i slutet. Så hade man på sina hus förr i tiden, det passar bra på våra byggnader som är gamla. Ideér får vi genom att åka runt och titta på byggnader, och även i böcker om gamla hus.

Just nu kommer det en liten " sessna" flygplan  över sjön. Då kom jag att tänka på en sommar när min dotter och en kompis kom ner flygande för att äta lunch hos oss.  Det var en kul grej, båda har pilotutbildning.  De ville ut och flyga och ha ett mål i sikte, så det passade bra att flyga hit. Alldeles bredvid oss finns en flygplats att landa på.

 

Söndagen den 24 maj 2009 kl. 12:13

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-23 Panna Cotta

 

 

 När jag gör Panna Cotta använder jag Gelésocker.

Recept till ca 4 portioner.

Blanda 1 dl Gelésocker Multi med 3-4 dl vispgrädde och smaksätt med

tex med 1 msk kakao eller 1 tsk vaniljsocker alt 1 tsk frystokat kaffe.

Koka upp och låt koka ½ minut. Häll upp i skålar eller glas.

och låt svalna.

 Sedan gör jag en

garneringsgelé av 1 dl gelésocker och 1 dl vatten alt 1 dl saft som skall koka ½ minut och sedan få svalna några minuter. Sedan är det bara att ringla över gelén och låta denstelna till. Serverades med vispad grädde.

Panna Cottan blev med beröm godkänd!

 

Lördagen den 23 maj 2009 kl. 23:14

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Dagboken 2009-05-22

Haft storstädning idag. Sedan åkte vi och handlade, det blev nya mattor till köket, svarta med vita breda ränder. Hittade  en ny fågelholk som ser ut som en husvagn, kan vara roligt med något annolunda i trädet. Det klarnade upp när vi var och handlade, köpte lite kött för att grilla. Webergrillen och gasolen åkte fram, tyvärr kom det mycket så det blir ingen grillning, och det regnar fortfarande.

Det får bli TV tittande och en brasa, inte fy skam med en myskväll  innomhus.

Sitter just nu och tittar på grannen mittemot, regnet öser ner och han fortsätter att kärrar jord, kom att tänka på hur vi höll på när vi byggde vårt första hus i Tyresö. När man är ung spelar väder och vind ingen roll, allt är nytt och roligt.Vi blir väl lite bekvämare med åldern , och har inte så bråttom nu som förr.

Det blir snart en resa till Stockholm,  ett barnbarn tar studenten och jag har beställt hårklippning på Götgatan.  Det skall bli roligt att kommar hem och träffa sina barn och barnbarn.

 

Fredagen den 22 maj 2009 kl. 19:30

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-21

Vaknade till enmorgon. Efter frukosten såg det ut som det skulle bli men vädret ändrades tillhela dagen med härlig värme. Har forsatt med ogräsrensningen, medan maken har gjort det sista runt potatislådan. Det har blivit plattor runt om,  gräsmattan som blev lite misshandlad av allt grävande har fått ny jord och lite gräsfrön. Mina frön i båten har börjat komma upp, slingerkrassen är uppe 2 cm, finns närmast kanterna. Jag har sått krasse en gång förrut, det blev så fint hängde över relingen kraftig och tät. 

Det blev inga andungar på taket,  kråkor eller skator har tagit äggen. Vi har hittat flera sönderhackade på gräsmattan. Men man glädjas åt de små som har klarat sig och simmar i sjön. 

 

Torsdagen den 21 maj 2009 kl. 22:46

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-20

Känner mig nöjd med dagen. Har tvättat, klippt gräsmattan och nu bakar jag matbröd.

Har nästan inte köpt något matbröd sedan jag hittade receptet på dinkel fullkornsbröd, för 1 år sedan ( finns under mina recept). Varierar innehållet, ibland har jag hackad torkad frukt och solroskärnor, ibland bara solroskärnor.

Efter att läst en artikel om vad som finns i matbrödet man köper, känns det mer och mer riktigt med hembakat. Vet att det inte innehåller en massa annat än det jag själv har stoppat dit.

Just nu har vi litehär, i Stockholm är det bra väder har jag hört. Min dotter och en av sönerna för en stund sedan. I kväll blir det Sommer på TV1, gillar danska serier. 

 

Onsdagen den 20 maj 2009 kl. 22:56

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Rabarbermarmelad som går snabbt att göra !!!!!!

Jag får så mycket rabarber varje år, funderade vad skall jag hitta på. Jag kan inte bara baka raberkaka, saft, måste finnas annat också.

Marmelad kanske, sagt och gjort. Jag köpte syltsocker som har allt som behövs för sylt och marmelad, gjorde marmelad som blev en "hitt" bland mina barnbarn och vänner.

Gillar ni rabarber, testa och gör denna marmelad.

Jag använder alltid syltsocker vilken sylt eller marmelad jag gör, har aldrig fått jäsning eller mögel, jag följer bara receptet på paketet.

 

Onsdagen den 20 maj 2009 kl. 10:22

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Regnet det bara öser ner!

Fy, vilken tråkig dag det är. Det bara regnar och blåser, Easdaq vill inte gå ut. Jag får väl data lite, får dela bordet med "lilla gubben" som sitter och ritar en tillbyggnad till vår äldste sons fritidshus. Det blev sillunch i dag utan snaps, det var nog bra annars kanske tillbyggnaden fick fel mått.

 

Måndagen den 18 maj 2009 kl. 16:20

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-17

Det gick inte så bra som jag trodde för Marlena. Det gick bättre för Norge, det är nog ett jättefirande där idag, både nationaldag och segervinst.

Jag har målat falurödfärg idag, lite bättre än att krypa i rabatterna. Det gåt lite långsamt med potatislådan, är på sista varvet med stockarna.  Har bara fått ner potatis i stora järngrytor, och en färdigplanta i kruka som vi köpte på Plantagen á 80 kronor. Kunde fått många kilo färskpotatis för de pengarna, men jag köpte den för att testa hur de blir.

Vi har haft toppenväder idag, Easdaq har varit i sjön och simmat 3 gånger, det syntes att han tyckte det var skönt.

Det blir kyckliglårsfileér med Risotto och sallad till middag. Det var ett tag sedan jag tillagade kyckling, har haft svårt att köpa kyckling sen de hittade glasbitar i förpackningarna.

 

Söndagen den 17 maj 2009 kl. 17:57

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hoppas det går bra ikväll!

 

Varit på OBS Parken och storhandlat. Jag köpte nya dynor till stolarna  i trädgården, fanns löpare till bordet  i samma färg så det blir lite enhetligt. Hittade en bra låda i teflon, som har ett plastlock med handtag, har letat länge efter lådan.

 

Köpte  för några år sedan en liknande till min dotter, hon tycker den är jättebra när man ska grillar. Marinerar köttet i lådan sedan  på med locket och ut till grillen.

 

Nu skall det bli studentfest, det äldsta barnbarnet av hockeykillarna skall ta studenten 5 juni, då åker vi upp till Stockholm.

 

Han skall åka till Boston 14 dagar i juli och spela en hockytunering, så det är inte så svårt att hitta på vad man skall ge honom i precent.

 

 

Lördagen den 16 maj 2009 kl. 17:13

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Färskpotatis till Midsommar?

Nu vi börjat sätta potatis, extra tidig. Blir spännande om se om vi får egen färskpotatis till midsommar.

Idag har vi fin väder, men det blåser till lite ibland.  Har även gjort det vanliga dvs rensat ogräs i rabatterna, vattnat gräsmattan.  Varit runt i området och tittat på de som bygger hus, och har byggt. Det är full aktivitet med att få altaner och vindskydd i form av ribbor på bredden. Det är visst en trend för alla gör nästan lika dana,  fast i olika färger.

 

 

Fredagen den 15 maj 2009 kl. 17:28

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Marmors dagbok

Varit på promenad med vovven medan matbrödet jäste. Medan maken är och köper slipers och extra tidig sättpotatis, förbereder jag en fiskgratäng.

När vi köpte landet var det ett trädgårdsintresserat par som haft det. Det fanns växthus, sparris, och mycket annat som odlades. Flera potatis land,,som han hade vänt jorden på, vi köpte det våren 1989 så allt var förberett.

Vi skulle vara lika duktiga tyckte vi, så vi satte potatis i landen, blev jättefina och många, även lök gul och röd. I växthuset sattes tomater och gurka, och det gick också jättebra. Vi hade både grönsaker och potatis länge, och det kul att ha odlat det själv.

Nästa år satte vi nya potatisar, men det gick inte så bra. På den tiden var vi bara på landet helger och under semestern. Allt började växa så bra, så vi tänkte nu får vi fin potatis igen. Men ack det gick inte så bra, det blev tistlar och potatis omvartannat, och grannen hannär vi  stod  där med grepen. Inte visste vi att jorden skall ligga i träda för potatis ett år. Så det blev inget mer odlande för oss.

Växthuset försvann och potatislanden blev fin gräsmatta istället.

Men nu skall vi försöka igen i en stor sliperslåda

Med tanke på ovan kanske ni förstår att det inte är en bonde jag är gift med. Min barndomsdröm när jag bodde i Skåne var en bonde, men det blev en arkitekt i Stockholm.

 

Torsdagen den 14 maj 2009 kl. 14:27

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hundstölder.Artikel i senaste Hundsport

Läst senaste hundsport idag. Där finns en artikel som handlar om hundstölder, hundarna stjäls på de mest konstiga sätt. En kvinna blev rånad på sina två hundar av en bilist som stannade till och hotade henne med pistol. Man dyrkar upp låsen på bilar och stjäl hunden, hände vid Ikea i Kungens Kurva. En valp blev stulen dirkt från en balkong, en annan lockad ut från tomten. och en utför en butik.

Några hundar har man kunnat hitta, finns ibland till fölsäljning via nätet. Vissa som har hittats har använts till kampträning. Någon hade blivit uppring om att få köpa tillbaka sin hund.

Nu varnar man för att lämna sin djur ensamma i bilen eller utanför någon affär. Uppmanar oss att  lämna djuren hemma istället, om man är rädd om sin bästa vän.

 

Torsdagen den 14 maj 2009 kl. 11:59

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Skrämmande TV-inlägg.

Såg Tv-programmet Uppdrag granskning om åldringsvården ikväll. Det är skrämmande att sånt här får förekomma i dagen samhällle. Alla äldre har varit med och byggt upp  samhället vi har idag. Jag mår så illa av att alla gamla skall behöva uppleva sin sista dagar, år, mer eller mindre inlåsta på ett rum. De som vill bo hemma och klara sig själva, får inte ekonomin att gå ihop. Nu måste det till en annan syn på äldre människor och se till att deras behov och rättigheter tillgodoses. En äldre man i inslaget sa man föds naken och dör naken, det ligger nog något i det uttalandet,

Det är bara att tänka , vill vi ha det så här på äldre dagar???? Om inte vad gör vi åt det???? Sådant här går det inte bara att tiga om.

 

Onsdagen den 13 maj 2009 kl. 21:45

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-12

 

Regnat en del mellan solstrålarna och blåst. Trädgårdsarbete och matlagning som vanligt. Och en liten stund vid datan är ett måste. Gjorde ett fynd idag, hittade en tub No7 Protect &Perfect Beauty Serum som jag glömt kvar här på landet. Jag var testperson för denna produkt innan den kom till Sverige. Den  minskar rynkorna i ansiktet, och hyn blir fräschare, så nu är det bara att sätta igång. Finns nu att köpa i affärer, finns även som Body Lotion men vet inte om den finns här ännu.

I kväll måste jag följa Marlena Ernman, hon har en enorm röst. Jag är inte mycket för opera, men hon fångade mig när jag hörde henne sjunga "La Voix" första gången.

 

Onsdagen den 13 maj 2009 kl. 16:02

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-11

 

Var har värmen och solen tagit vägen? Har varit ute och gjort trädgårdsarbete en stund, huuu, vad jag frös. Vad har jag gjort mer,jo jag har bakat matbröd och städat. Vilka tråkiga grejer men ett måste! I morgon ringer veterinären ang Easdaq, hoppas att vi kan utöka hans promenader, han känner sig rastlös det märks. Är sur på matte vill inte äta, han protesterar men är lika  ändå.

 

 

Middagen idag fick bli kassler. Tog hand om en färsk ananas som jag skalade och skar i skivor. Kasslern skar jagockså i skivor. Varvade kassler och ananasen, mycket riven ost och till sist vispgrädde över.  In i ugnen ca 200 grader tills man ser att osten smält och fått lite färg. Till det åt vi färskpotatis och sallad, smakade  mera!!!

 

 

Måndagen den 11 maj 2009 kl. 23:30

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Vad har hänt med vårt kaffe???

 

Vad har hänt med vårt kaffe? Har kokat kaffe i många, många, år. Nu tycker jag att det inte finns någon kraft i bönerna, mer och mer får man lägga på varje gång. Har prövat olika märken, dyra kaffesorter men jag  blir lika besviken varje gång.

Använder perkulater som skall vara så bra för att vattnet kommer upp i hög temperatur.

Läste en artikeln om  olika kaffemärken och olika böner, köpte det märke de rekomenderade Classic á 49 kronor per ½ kg, tyckte inte jag märkte någon skillnad mer än färgen på kaffet. 

Jag har använt Gevalia i många år och har tyckt det var bra tills nu.  Är det bara jag som tycker detta om kaffet idag???

Det finns säkert många kaffeälskare på Zoomin, som kan tipsa mig om gott kaffe.

 

Söndagen den 10 maj 2009 kl. 22:51

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Va, kul vi tog medalj!

Roligt att det blev en medalj i ishockey VM.

Vi har haft skapligt väder idag tvättmaskinen har gått för högtryck. Jag tycker att det är mysigt att kunna hänga ut tvätten och inte bara köra den i torktummlare. Det kanske beror på att jag inte har den möjligheten i stan, tvätten skulle inte få den "friska härliga doften". 

Medan jag skött tvätten har min lilla  tagit bort maskrosor i gräsmattan.

Haft kaffefrämmande av våra grannar som förbereder fritidshuset för inflytt, de har 3 hundar så det blir kul för Easdaq.

Rabarbern är plockbar, så nu skall jag göra min Rabarberkaka som är toppen. Sugen?? recept finns under marmors blandning testa gärna för den är god!!!

 

Söndagen den 10 maj 2009 kl. 19:22

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

I dag händer det saker!

Nu har vi fått zoo på landet. Först var älgtjuren här, sedan kom rådjuret och skulle äta upp blommorna ( glömt att lägga ut blodmjöl ). Två stycken hägrar vid sjön och efter det några tranor.

Andhanarna håller sig fortfarande bara på bryggan, honorna ligger  på ägg fortfarande. När ungarna är kläckta brukar vi ha flera kullar på tomten, då är det cirkus mellan andmammorna.

 

Lördagen den 9 maj 2009 kl. 17:34

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Knappar på hemsidan

 

Nu har jag försökt med knappar i två dagar. Håller på att bli galen, fast jag använder samma typsnitt och samma storlek, blir texten olika. Men jag ger mig inte någon gång skall jag väl hitta rätt. Det kanske finns någon på zoomin som kan ge mig lite råd.

Just nu har vi ett riktigt oväder över oss, så min vattning av gräsmattan  idag var onödig.

 

Fredagen den 8 maj 2009 kl. 18:35

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Klippare x 2

Har varit storklippare i dag. Klippt gräsmattan och maken. Fast det var en stor skillnad i tid. Mer strå i gräsmattan än på huvudet

Jag har klippt min man i säkert 15 år, min dröm en gång var att bli hårfrissa, började utbildningen men dumt nog slutade jag pga den dåliga lönen. Man var i den åldern då dans och kläder hägrade mest.

 

Torsdagen den 7 maj 2009 kl. 12:27

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Nya recept

Nu finns det lite nya recept under Start.

 

Onsdagen den 6 maj 2009 kl. 22:51

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Bok om Hundmassage och stretching

 

Posten kom med en överraskning. I ett stort kuvert ligger det en bok som vår dotters vänninna skickat. Den handlar om hundmassage och stretching. Den innehåller allt om hunden, anatomi ,massage och stretching , arbetsställning för husse eller matte. Fina bilder som visar hur man skall göra, jag blev väldigt glad för boken. Easdaq skall ha massage varje dag, så nu kan jag läsa och titta på bilder hur jag skall utföra de olika momenten.

 

Onsdagen den 6 maj 2009 kl. 20:33

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-06.

Nu är planteringen äntligen klar, och regnet hänger i luften.  Har varit  en längre promenad  med Easdaq. Det käns skönt att det går framåt för honom, och att jag får lite nytt att titta på. Har precis ätit lunch, idag blev det omelette med bacon, min mans favorit.

Under ett års tid följde vi vad Dr Dahlberg anser är rätt att äta. Hela 2008 mådde jag toppen, ingen värk i kroppen (fibromyalgia) gick ner i vikt allt kändes toppen.  Vi har under 2009  fuskat lite och det känns, så det är bara att börja om igen.

Det är inget svårt beslut för det man får äta är jättegott och nyttigt.

 

Onsdagen den 6 maj 2009 kl. 14:12

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Härlig luft idag!

Det har kommit lite regn idag, så luften känns frisk och skön. Jag har känt av all pollen så farit runt i luften, allt kom på en gång. Har varit ute och testat nya bilen idag. Det var länge sedan jag körde manuell växellåda, men det sitter i ryggmärgen. Senaste åren har vi bara haft automatväxel och stora bilar, nu skall det vara miljötänk och mindre bil. Jag måste säga att jag sakna Merca Suven, den var hög och skön att åka i, nu tycker jag man sitter lågt och ihoptryckt. Man måste få klaga lite ibland, då kan det kännas bättre efter ett tag. 

 

Måndagen den 4 maj 2009 kl. 16:05

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-02

Jag är inte van att vara ute så mycket som det blivit dessa varma dagar, helt slut på kvällarna. Det brukar vara lättare att ställa om från statsmiljön till landetmiljö när våren får ha sin tid.

Körsbärsträdet står i blom, äppelträdet slår snart ut, likaså häggen.

Labben Easdaq mår mycket bättre, har svårt att hålla honom från sjön  när det är så varmt, han älskar att bada.

r äldste son har varit här med sin familj, och middagen smakade bra . Mitt äldsta barnbarn berättade att hon ska åka till USA.  Hon har varit där tidigare,  jobbat ett år hos en familj. Nu blir det bara semester  och ett besök hos familjen.

 

 

Lördagen den 2 maj 2009 kl. 22:29

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

2009-05-01

 

morgon får vi besök här på landet av äldsta sonen med familj. Då skall jag göra fläskfilegryta med kryddstark korv och syltlök i, till grytan tänker jag servera ris och en grönsallad. 

 

Till efterrätt blir det Ananaskaka med vispgrädde. 

Ananaskakan finns under Välkommen/recept.

 

Fredagen den 1 maj 2009 kl. 22:03

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Osso Buco

 

Bläddrade i en gammal tidning hittade ett recept jag tänker prova. Kanske fler som vill .

 

Lycka till! 

 

Köttfärssås OSSO BUCO  till 4 personer.

 

150 g rotselleri

 

2 morötter

 

1 gul lök

 

2 vitlöksklyftor

 

500 g köttfärssås

 

1 förpackning passerade tomater (500g)

 

1 msk kalvfond

 

1 msk balsamvinäger

 

salt, svartpeppar

 

olja till stekningen

 

 

Till serveringen: 1 dl parmesan, ca 1 dl finhackad persilja och rivet skal från 1 citron.

 

 

 

 [ Läs mer » ]

Fredagen den 1 maj 2009 kl. 14:29

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015