Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                       https://marmorsblogg.blogspot.se/
                                                                                                                     
                             
    
                                                                                                                                   

Marmors dagbok

Varit på promenad med vovven medan matbrödet jäste. Medan maken är och köper slipers och extra tidig sättpotatis, förbereder jag en fiskgratäng.

När vi köpte landet var det ett trädgårdsintresserat par som haft det. Det fanns växthus, sparris, och mycket annat som odlades. Flera potatis land,,som han hade vänt jorden på, vi köpte det våren 1989 så allt var förberett.

Vi skulle vara lika duktiga tyckte vi, så vi satte potatis i landen, blev jättefina och många, även lök gul och röd. I växthuset sattes tomater och gurka, och det gick också jättebra. Vi hade både grönsaker och potatis länge, och det kul att ha odlat det själv.

Nästa år satte vi nya potatisar, men det gick inte så bra. På den tiden var vi bara på landet helger och under semestern. Allt började växa så bra, så vi tänkte nu får vi fin potatis igen. Men ack det gick inte så bra, det blev tistlar och potatis omvartannat, och grannen hannär vi  stod  där med grepen. Inte visste vi att jorden skall ligga i träda för potatis ett år. Så det blev inget mer odlande för oss.

Växthuset försvann och potatislanden blev fin gräsmatta istället.

Men nu skall vi försöka igen i en stor sliperslåda

Med tanke på ovan kanske ni förstår att det inte är en bonde jag är gift med. Min barndomsdröm när jag bodde i Skåne var en bonde, men det blev en arkitekt i Stockholm.

 

Torsdagen den 14 maj 2009 kl. 14:27

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Hundstölder.Artikel i senaste Hundsport

Läst senaste hundsport idag. Där finns en artikel som handlar om hundstölder, hundarna stjäls på de mest konstiga sätt. En kvinna blev rånad på sina två hundar av en bilist som stannade till och hotade henne med pistol. Man dyrkar upp låsen på bilar och stjäl hunden, hände vid Ikea i Kungens Kurva. En valp blev stulen dirkt från en balkong, en annan lockad ut från tomten. och en utför en butik.

Några hundar har man kunnat hitta, finns ibland till fölsäljning via nätet. Vissa som har hittats har använts till kampträning. Någon hade blivit uppring om att få köpa tillbaka sin hund.

Nu varnar man för att lämna sin djur ensamma i bilen eller utanför någon affär. Uppmanar oss att  lämna djuren hemma istället, om man är rädd om sin bästa vän.

 

Torsdagen den 14 maj 2009 kl. 11:59

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014