Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Rabarbermarmelad 2009-06-24

Trots det -liga vädret har jag gjort  Rabarbermarmelad. Här kommer du att få ta del av hur jag gör marmeladen som är lätt att göra.

 

Detta är vad som behövs för att börja

1 kg rabarber

1 kg syltsocker

Burkar ca 4 st (beroende på storlek)

Jag drar av ytterhöljet på rabarbern, skär sedan alla i 1 cm bitar ner i kastrullen. Häller på  syltsocker och låter koka  i 6-7 minuter (kan bli 10 också om skälkartna är stora). Jag mosar inte rabarbern, vill ha lite mjuka bitar i marmeladen.

 

Skumma väl, jag använder en sådan här slevför då stammar skummet och marmeladen rinner tillbaka i kastullen.

 

 

Så här ser den ut när den kokat klartNu skall den stå i 15 minuter, innan den hälls över på burkarna.

 

 

Så här blev resultatet efter ca 30 minuter

 

Onsdagen den 24 juni 2009 kl. 16:50

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014