Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Saft på svartvinbärsblad.

Nu är det dax att plocka svartvinbärsblad och göra en frisk och god saft. Skönt att ta till i värmen och lätt att göra. Har du inte blad själv, fråga dina grannar så får du säkert plocka.

Lycka till

Saft på Svartvinbärsblad
Ca 2½ liter

2 liter svartvinbärsblad, ganska väl packade
3 citroner
2 liter vatten
2 liter socker
50 g citronsyra

Gör så här:
1. Skölj vinbärsbladen väl. Tvätta citronerna väl och skala av det gula på skalet.
Undvik få med det vita, som kan ge besk smak. Pressa ur saften.
2. Varva bladen och citronskalet i en glasburk eller bunke. Häll över citronsaften.
3. Mät upp vattnet och sockret i en kastrull. Ge lagen ett rejält uppkok. Rör om
under tiden så att sockret smälter.
4. Rör ut citronsyran i den heta lagen . Häll bladningen över bladen. Rör om och
låt kallna. Täck därefter saften väl och ställ kallt att dra ca 5 dygn.
5. Häll upp att självrinna i silställning.
6. Fyll saften ända upp på kalla väl rengjorda flaskor, eller djupfrys i lämplig förpackning
vid längre tids förvaring.

 

Onsdagen den 8 juli 2009 kl. 22:30

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014