Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Surdegsbullar !

Degen uppdelas på 2 dagar. 28 st

 

Dag 1

3 dl vatten

25 g jäst

1 ½ dl grahamsgryn

1 ½ dl grahamsmjöl

Dag 2

2 dl vatten

2 tsk salt

2 msk  ljus brödsirap

½ dl matolja

ca 10 dl matbrödsmjöl av vete  eller lantvetemjöl

  1. Lös upp jästen i det fingervarma vattnet. Tillsätt grahamsgryn
    och grahamsmjöl.Rör surdegen slät och klupfri och låt den  vila övertäckt  i rumstemperatu under natten.

     
  2. Nästa dag: Tillsätt det 37 gradiga vattnet och därefter salt, sirap och olja. Blanda sist ner mjölet och arbeta degen blank och smidig. Låt den vila övertäckt i degbunken i ca 1 timme
  3. Stjälp upp degen på ett mjölat bakbord. Forma den till en längd och dela upp den i mindre bitar. Rulla bitarna  till avlånga bullar och lägg dem på bakplåtklädd plåt.
  4. Ställ bullarna att jäsa till knappt dubbel storlek, 50-60 minuter
  5. Sätt ugnen på 250 grader.
  6. Skär ett långsgående snitt med en vass kniv eller rakblad på varje bulle.
  7. Grädda dem i 7-8 minuter.
     

 

Fredagen den 10 juli 2009 kl. 12:45

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014