Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Torsdag

Vilken underbar dag vi har haft och 28 grader varmt.

Det var länge sedan jag vattnade gräsmattan, men idag fick slangar och vattenspridare komma fram.

Synd att det är så mycket mygg nu när det är så sköna kvällar. Det beror väl på allt regnande på försommaren.

-en min är en riktig soldyrkare, står i solen timme efter timme och bara jobbar. Idag har han bytt näver, klipp grästaket på portalen, medan jag suttit under parasollet eller inne med AC.

Easdaq tycker det har varit varmt idag, upp och ner i sjön. Han tar sig sina simturer fram och tillbaka själv.

Längre simtur om jag kastar i badapporten, men jag vill "skynda långsamt" med rehaben.

Nu har han lärt sig något nytt, efter badet springer han och hämtar sin handduk och vill bli torkad

Jag brukar torka honom efter badet, så han inte får våteksem. Roligt när man märker att de snappar upp saker utan tjat

Nu är det dax för en liten kvällspromenad med myggen och vovven

 

Torsdagen den 6 augusti 2009 kl. 21:32

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [1] Kommentera detta inlägg

 

Entrévåfflor

Eller varför inte till "fredagsmyset som man gör så mycket reklam för på

 

4 portioner

4 frysta smördegsplattor
1 medelstror purjolök i strimlor
2 tsk flytande margarin eller smör
1-2 krm salt
svartpeppar
1½ -2 dl gräddfil eller créme fraiche
1 burk röd kaviar (100g)
2-3 msk rödlök eller dill, hackad

Tillagning:
Tina smördegsplattorna. Fräs purjon i lite fett i en panna. Salta och peppra och låt den svalna.
Värm våffeljärnet. Kavla ut varje smördegsplatta så mycket att den passar våffeljärnet i storlek. Bred ut purjon på 2 av plattorna och täck med de andra. Kläm till runt kanterna. Lägg dem i våffeljärnet som inte behöver smörjas, och grädda till smördegen fått fin färg. Skär isär hjärtana.
Servera våfflorna varma eller kalla med gräddfil eller créme fraiche en klick caviar och lök eller dill. ( Våfflorna håller sig frasiga ca 1 timme).

 

 

Torsdagen den 6 augusti 2009 kl. 08:45

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014