Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Vinbärpaj med nötsmak

Nu är vinbären mogna, då passar kanske denna kaka

Deg

150 g margarin eller smör

4 dl vetemjöl

6 msk vatten

Fyllning

2-3 dl repade bär

3 äggvitor

100 g hackade nötkärnor

 

  1. Hacka ihop margarin och vetemjöl. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt den vila i kylskåpet cirka 1 timme. Kavla ut degen eller tryck ut den direkt i pajformen så att den täcker botten och sidorna. Nagga den med en gaffel och förgrädda degen i 225 grader i 8-10 minuter.
  2. Vispa vitorna till hårt skumm. Blanda försiktigt i socker och nötter. Strö först ut bären på pajbotten och bred sedan på marängsmeten. Grädda pajen i ytterligare cirka 15 minuter tills marängen fått fin färg.

 

Lördagen den 8 augusti 2009 kl. 08:40

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014