Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Fredag

 

I dag har jag haft en latardag, bara gjort det jag känt för.

Det är skönt att bara ta en sådan dag ibland. Gårdagen och dagen eftermiddag har jag suttit vid Jobbat med min hemsida samtidigt som jag har följt barnbarnets hockeymatcher som sänds live via datan.

Han är och spelar i Lindköping, skall vara där till söndag. Så jag får följa 2 matcher till. Hela vår familj är "hockeytokiga".

Tog en kvällspromenad med tog med mig tog några bilder på söder by night. Tyvärr, så blev det bara natt på bilderna

Det var synd. För det var så mycket folk i rörelse både på gator och uteserveringarkändes som man utomlands.

Ha en trevlig fredagskväll

 

Fredagen den 21 augusti 2009 kl. 22:03

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Mormors Mors Födelsedagskrans

Detta recept är inget skämt, fast man kan tro det när man läser receptet. (Kallades även vändbullen)

200 g smält smör

3 medelstora ägg

1 ½ dl kall mjölk

50 g jäst

3-4 tsk kardemumma

1 tsk salt

2 msk socker

ca 550 g vetemjöl

Till utbakningen

ca 2 dl vetemjöl

Pensling

1 ägg

hackad mandel, strösocker

Smält smöret och låt det kallna. Vispa upp äggen. Lös jästen i mjölken och tillsätt ägg, kardemumma, salt och socker. Rör i hälften av mjölet och tillsätt resten växelvis med smöret.

Degklumpen lägges nu i en tät handduk eller en bomullsduk, som inte får ha hål. Lämna plats för den att jäsa till dubbel storlek och knyt ihop duken väl. Lägg den i en hink med kallt vatten. Låt den stå framme i köket över natten.

När vattnet blir rumsvarmt, jäser degen och vänder sig i hinken. Göres degen kl 9-10 på kvällen, är den färdig tidigt på morgonen.

Stjälp upp den, arbeta den smidig med mer mjöl.

Forma en rund krans på en smord plåt. Klipp och fläta den som vanligt. Låt den jäsa upp igen täckt med en torr duk.

Pensla kransen med uppvispat ägg och strö på hackad mandel och socker.

Grädda kransen i 225 grader i 15-20 minuter

 

 

Fredagen den 21 augusti 2009 kl. 06:58

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014