Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Torsdag

Nu känns det att hösten är på väg 13 grader kl 07.00. Uppåt dagen blev det lite varmare och lite

Klippt gräsmattan igen, nu förstår jag varför den växt så undertiden vi varit hemma. Träffade grannen i går, han berättade att de tömt vår regnmätare flera gånger. Ena gången hade det  44 mm, andra 17. När vi kom igår hade vi 7 mm i mätaren. Vi tyckte det var så konstigt att det inte hade kommit mer regn.

                                                                                   ##

Nu håller jag på med skafferiet, går igen allt och rensar. Då kom jag på ett tips om klämmorna man ofta sätter på plastpåsar.

Efter ett tag tappar de spänsten, kör dom i diskmaskinen och spänsten kommer tillbaka.

                                                                                  ##

I går hittade en snok nere vid bastun, den var inte vid liv. Förmodligen något djur som hade släpat upp den på tomten. Hade blodmärken på huvudet, och lite andra skador.

Ha en bra dag.

 

 

 

Torsdagen den 3 september 2009 kl. 14:37

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Gifflar

Kan fyllas antingen med mandelfyllning eller vaniljkräm.

25 g jäst

1 ½ dl kall mjölk

100 g smör eller margarin

6 dl vetemjöl

½ ägg

2 ½ msk socker

Fyllning

50 g mjukt smör eller margarin

50 g riven mandelmassa

alt. vaniljkräm till fyllning

ägg till pensling

Glasyr

1 ½ dl florsocker

ca 1 msk vatten.

 

Rör ut jästen i mjölken. Finfördela margarinet i 5 dl av vetemjölet, tillsätt jästblandningen tillsamman med ägg och socker

Arbeta snabbt allt till en smidig deg tillsätt samtidigt lite mer mjöl. Låt degen vila 10-15 min.

Knåda ihop degen lätt på mjölat bakbord, och dela den i 2 delar. Kavla ut varje del till en rundel knappt 30 cm i diameter och sporra den i 12 snibbar.

Rör ihop fyllningen och lägg en klick på varje snibb. Rulla ihop till gifflar från breda sidan till spetsen-om du vill kan du sporra ett snitt

i spetsen.

Låt jäsa övertäckt på smord plåt i rumsvärme 1 ½ timme.

Pensla med ägg och grädda i 250 grader 6-8 minuter. Rör ut florsocker med lite vatten och glasera gifflarna då de svalnat.

 

Torsdagen den 3 september 2009 kl. 07:55

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014