Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Söndag

Allting verkar krångla för mig nu

Köpte en kaffebryggare för en vecka sedan. I går packade jag upp den, följde instruktionerna . Man skulle köra igenom maskinen med1 liter vattaen, gick jättebra!

Packade ner den gamla perkulaternsom skulle till grovsoporna med lite annat.

Av någon anledning glömde jag påsen när jag gick promenad med Easdaq.

Vaknade vig 06.30 i morse, nu skall jag prova nya kaffebryggare och känna om det är någon skillna på

Satte på maskinen men inget hände, en klocka med visare som gick runt bara. Läste instruktionerna igen, det var bara att trycka på on/off knappen om man inte ville programera bryggaren så skall den starta.

Men inte startade den, efter ca 1 timme gav jag upp, ville ha min kopp tur att perkulatorn fanns kvarräddade min morgon

Idag får affären tillbaka nya kaffebryggaren, får se vad de har för en förklaring.

När jag väntade på att mitt kaffe skulle bli klart, bläddrade jag i Södermalsnytt. Hittade an artikel om bröd.

"Bröden har blivit hetare än någonsin"

80 kronor för en hembakt surdegsbröd. Det är inga problem att sälja

bröden, som väger 2 kilo. Inte mycket dyrare än vanlig limpa.

Folk bryr sig mer om kvalitet i dag.

Här på söder finns det flera nyöppnade bagerier med matbröd, ser ofta folk som kommer med sitt bröd under armen.

Jag har lagt ut lite brödrecept på Webbdisk i fall någon vill baka 

finns även på bloggen.

 

Söndagen den 6 september 2009 kl. 11:52

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Stekt spätta med dansk remoulad.

Stekt Spätta med dansk remouladsås


500 g rödspättefilé
1 ägg
1 tsk salt
1 dl vetemjöl
2 msk smör

Remouladsås
1 dl majonnäs
1 dl vispgrädde
1 msk kapris
1 dl bostongurka
1 tsk curry

Tina fisken. Blanda majonnäs och ovispad grädde till remouladen.
Hacka kaprisen fint och rör ner tillsammans med bostongurkan och curryn.

Vispa ihop ägg och salt. Lägg mjölet på ett fat. Vänd filéerna först i äggblandningen, sedan i mjölet.
Hetta upp smöret i en stekpanna. Stek filéerna gyllenbruna.

Servera fisken med remouladen, potatismos eller kokt potatis och lie bladpersilja.
Pressad citron är gott till.

                                                                  ######

Tips! Om det blir någon fisk, sås över. Gör ett danskt smörrebröd på kavring.
Lite smör på brödet, salladsblad fisken och till sist såsen. Det är mumsigt!!!!!

 

Söndagen den 6 september 2009 kl. 08:58

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014