Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Annas Hallonkaka

8 personer

Kan serveras både kall, ljummen.
Pudra över florsocker och garnera med hallon och citronmeliss

2 stora ägg

2 dl strösocker

2 ¼ dl vetemjöl

½ tsk bakpulver

200 g lösfrysta hallom, ca 5 dl

100-125 g kylskåpskallt smör

Tillbehör:

3-4 dl vispgrädde

2 ½-3 msk socker

3-4 msk mörk rom ( kan uteslutas )

Garnering:

Florsocker

Ev. citronmeliss

Ev. några hallon

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader. Vispa ägg och socker vitt och
pösigt. Blanda mjöl och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten.
Bred ut smeten i en smord ugnssäker låg vid pajform ( ej med
löstagbar kant ), ca 28 cm i diameter. Fördela hallonen tagna
direkt ur frysen över smeten.
Hyvla det kylskåpskalla smöret tunt med osthyvel och täck kakan
med det. Grädda mitt i ugnen 30-35 minuter
Vispa grädden med sockret (ej för hårt). Smaksätt den med ev. rom.

 

Lördagen den 3 oktober 2009 kl. 08:47

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014