Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Tekakor

Nu är det dax att baka sina egna Tekakor!

Ca 54 st

 

Dag 1.

1 l mjölk

½ l havregryn

blöttläggs över natten

Dag 2.

3 hg margarin

3 dl socker

2 pkt jäst

2-2½ l vetemjöl

1 näve vetekli

Blandas ner i degvätskan. Använd gärna hushållsmaskin, och arbeta degen smidig.

Låt maskin blanda minst 5 minuter.

Gör längder, dela i bullar. Kavla ut till ca 1 cm´s tjocklek.
Låt jäsa 2 timmar
Grädda i 200-225 grader ca 10 min.
Pensla med hett vatten och sirap

 

Måndagen den 5 oktober 2009 kl. 07:05

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014