Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Munkanäskakan

Ytterligare ett gammal recept ! Satsen räcker till 2 kakor!

 

 

"Munkanäskakan"

VETEDEG

//

2½ dl mjöl

25 g jäst

75 g smör

3/4 dl socker

½ tsk salt

7-8 dl vetemjöl (ca 450 g)

//

FYLLNING

100 g smält smör

100 g (ca 1½ dl) sötmandel, skållad och grovt hackad

1 dl socker

1 msk kanel

1 dl (60g )vetemjöl

//

Gör vetedegen på vanlig sätt och låt den jäsa till dubbel storlek. Kavla ut degen till en tunn kaka. Skär remsor till garneringen .  Beräkna för varje kaka 4 remsor á 20 cm till (galler) och 2 smala remsor á 65 cm som snos om varandra till kanten runtom. Resten av degen delas i 2 delar och kavlas ut till runda bottnar, ca 20 cm i diameter.

//

Blanda samman ingredienserna till fyllningen och fördela den på bottnarna . Garnera med degremsorna. Låt jäsa ca 30 min. Pensla degen med uppvispat ägg och grädda i 200--225 graders ugnsvärme, 15-20 minuter.

 

Torsdagen den 22 oktober 2009 kl. 08:56

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014