Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Rundstykker!

Danskt bröd, som serveras med smör, ost eller smör, marmelad i stället för kaffebröd.

Har man frys, kan man göra en större sats, går nästan lika fort.

 

Av denna sats blir det 12 rundstykker.

1 dl mjölk

25 g smör eller margarin

15 g jöst

½ tsk salt

1 ½ tsk socker

1 ägg

drygt 4 dl vetemjöl

 

Pensling

1 ägg

bergis, kummin

 

Ljumma mjölken och fettet och lös upp jästen häri. Blandade övriga ingredienserna i bakbunken, häll över degspadet och arbeta samman degen i bunken. Täck och låt jäsa till dubbel storlek.

Tag upp degen på mjölat bakbord och baka ut små runda eller avlånga bullar. Låt bröden jäsa på smord plåt, pensla med sammanvispat ägg och strö över bergi eller kummin.

Grädda bröden i medelvarm ugn 225 grader i 12 minuter eller tills de fått fin färg och känns färdiga.

 

Skall bröden frysas, förpackas de så lufttätt som möjligt. Dela upp i så stora mängder som beräknas gå åt för varje tillfälle.

Upptiningen tar ungefär 20 minuter.

 

 

 

Torsdagen den 12 november 2009 kl. 09:26

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014