Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
   
                                                                                               
                                                        

                                                                                                                                                  
    
                                                                                                                                   

Grova Morgonfrallor på rågsurdeg.

Hur du sätter surdeg, finns på bloggen 2009-11-16.

 

15 st morgonfrallor på rågsurdeg.

 

5 dl vatten

2 ½ dl rågsurdeg

10 g jäst

10-11 dl vetemjöl (vetemjöl special)

2 dl grovt rågmjöl

2 tsk brödsirap

drygt 1 msk havssalt

1 dl torkad eller färsk frukt. t ex russin, mango, aprikoser

1-2 dl pumpakärnnor eller andra frön

//

Blanda samtliga ingredienser utom salt och ev frukt, och arbeta degen i hushållsmaskin i ca 10 minuter, eller för hand 15-20 minuter. Tillsätt saltet och ev frukt, och arbeta degen i ytterligare 3-5 minuter. Låt degen vila i bunken i 30 minuter. Forma en lång rulle av degen och dela till 15 små bröd. Doppa snittytan  i t ex pumpakärnor och lägg dem på två plåtar täckta med bakplåtspapper. Låt dem jäsa i cirka 2 timmar i rumstemperatur eller i kylenn över natten. Sätt ugnen på 250 grader.

Om du har låtit frallorna jäsa i kylen över natten, tar du ut dem samtidigt som du sätter på ugnen.

Känns de inte färdigjästa, det vill säga reser sig igen när man trycker lite på dem, kan de behöva stå en halvtimme i rumstemperatur.

Grädda frallorna i 250 grader i 12-15 minuter.

Låt bröden svalna på galler

 

Tisdagen den 17 november 2009 kl. 08:38

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2018

 2017

 2016

 2015

 2014