Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Brunkans Långa på Surdeg

Nu kommer det sista surdegsbrödet. Hur du sätter surdegar hittar du på bloggen 09-11-16

 

2 Stora bröd

Ugn 250/175 grader

6 ½ dl vatten

19 dl vetemjöl (special)

3 ½ dl grahamssurdeg

25 g jäst

2 ½ dl muscovadosocker

6 tsk honung

2 msk havssalt

//

Dag 1

Blanda all ingredienser utom saltet. Arbeta degen kraftigt i hushållsmaksinen i 10 minuter, eller för hand 15-20 minuter. Tillsätt saltet. Arbeta degen i ytterligare 5 minuter. Lägg över degen i en oljad plastlåda eller ugnsform med lock, ca 40x28x14 centimeter. Låt degen vila i lådan i 30 minuter. Vik försiktigt-utan att trycka-ena sidan av degen mot mitten, därefter den andra sidan för att slutligen vända på  hela degen så att undersidan hamnar uppåt (treslag på bakspråk). Ställ in degen i kylen och låt den jäsa över natten.

//

Dag 2

Sätt ugnen på 250 grader och ställ in en tom plåt på nedersta falsen. Stjälp upp degen på mjölat bakbord och dela den med vass kniv på längden i 2 bitar. Vänd upp de 2 degbitarna på plåt täckt med bakplåtspapper. De får plats bredvid varandra på samma plåt. Ställ in brödet i ugnen och häll genast en kopp kallt vatten på den förvärmda plåten längst ner. Stäng ugnsluckan och sänk genadt temperaturen till 175 grader. Släpp ut ånga efter 20 minuter.

Grädda brödet i ca 35 minuter eller tills brödens innertemperatur är 98 grader. Låt bröden svalna på galler.

 

Torsdagen den 19 november 2009 kl. 19:02

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014