Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Mitt i Södermalm

I dagen Mitt i Södermalm!

Så blir Södermalm fritt från hundbaj!

Den 2 och 11 mars 2009 skrev jag om  bla Stadspatruller finns i bloggen under kategori info Södermalm.

Jag lägger in detta inlägg för att jag haft många besökare som läst tidigare inlägg. Det kan vara kul att få veta vad det blev av motionen!

##

I dagen tidning  skriver de så här!

Ungsomar och Stockholmsvärdar ska förmå hundägare att plocka upp bajset efter sig. Det har trafiknämnden beslutat.

Men de får inte bötfälla hundägarna eller be dem att koppla sina hundar,

##

Många Södermalmsbor retar sig på trottoarer, i parker och på torg.

Men i vår och sommar är tanken att det skall bli ändring.

Centerpartiet föreslog för ett år sedan i en motion att kommunen inrättar en säskild stadshundpatrull som bland annat åker runt i innerstan och upplyser hundägare om att de är skyldiga att plocka upp bajset- eller själva städa bort det om hundägaren inte syns till.

Ärendet har nu behandlats av trafik - renhållningsnämnden men någon regelrätt stadshunspatrull blir det inte.

Förra året fanns 16 Stockholmsvärdar som arbetade i innerstan i år  skall det bli betydligt fler. Planen är att det skall finnas 450 Stockholmsvärdar.

Hur många det kommer att finnas på Södermalm är ännu oklart.

30 ungdomar skall erbjudas arbete som parkvärd i Drakenbergsparken, och framför allt dela ut bajspåsar.

##

I motionen föreslogs att stadspatrullen skulle bötfälla hundägare som inte tog upp bajs och informera om att man inte får ha okopplade hundar och i extrema fall omhänderta hundar.

Men något sådant kommer inte att bli aktuellt.

- Det finns ingen möjlighet för värdarna att bötfälla hundägare, det är mer en fråga för polisen.

Detsamma gäller koppeltvånget!

I motionen föreslogs även att man ska undersöka möjligheten att öppna fler hundrastgårdar.

I vår kommer det en ny rastgård att byggas vid korsningen Kristinehovsgatan-Högalidsgatan.

Önskar alla som läser detta inlägg en trevlig kväll! 

 

 

Måndagen den 22 februari 2010 kl. 19:59

Södermalms info | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Gräddkaka med varm sylt!

Gräddkaka med varm sylt!
3 ägg
2 msk strösocker
½ citron
3 dl vispgrädde
1 dl vetemjöl

Smörj en sufflé form eller liknande ugnsfast form med höga kanter. Vispa gulorna och sockret.
Riv av det gula på citronskalet och rör i. Sikta mjölet och blanda.
Vispa grädden och äggvitorna var för sig. Blanda försiktigt ner i äggsmeten.
Slå massan i formen och grädda kakan i svag ugnsvärme 175-200 grader ca 45 minuter.
Gräddkakan spricker på ytan när den är färdig. Strö eventuellt över lite socker eller florsocker.
Servera med sylt gärna varm

 

Torsdagen den 18 februari 2010 kl. 19:27

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Äkta gulasch från Ungern

Äkta gulasch från Ungern

¾ kg nötkött
50 g margarin
2 dl finhackad gul lök
1 tsk paprikapulver
1 nypa starkt paprikapulver
ev. spansk peppar för den som tycker det blir lite för
snällt
½ tsk hel kummin
vatten
2 paprikor
2 tomater
1 kg potatis
(öl)= recept 2
3 tsk salt
pressad vitlök

Till esipetke:
1 ¼ dl vetemjöl
1 litet ägg

Gör så här:
1. Skär köttet i 4 cm stora bitar
2. Skala potatisen och skär den i tärningar. Lägg dem i en skål
med vatten så de inte mörknar.
3. Ansa och skiva paprikorna, hacka tomaterna grovt
4. Smält fettet och stek den finhackade löken till den är genomskinlig.
Låt den inte ta färg . Strö över det vanliga paprikapulvret, och det
starka pulvret, sänk värmen och stek löken ytterligare under omrörning.
5. Lägg i köttet och blanda ordentligt. Salta, Tillsätt den pressade vitlöken
och de hela kumminfröna.
6. Häll över ett par matskedar vatten, täck grytan med ett lock och sjud på
svag värme. Rör om ofta. Tillsätt mer vatten om det blir torrt i grytan.
7. När köttet börja kännas mjukt tillsätter man de skivade parikorna och de
väl avrunna potatistärningarna. Rör om ordentligt och häll sedan på så
mycket vatten att det täcker. ( Kom ihåg att det skall bli en soppa som
innehåller det mesta och inte en lite för lös stuvning.) Sjud tills potatisen
är klar och köttet känns mört.
8.
Så här gör man esipetke, som serveras till gulaschen:

Vispa upp ägget och blanda ner mjölet till en fast deg. Nyp av degbitar
Med tummen och pekfingret och koka dem i rikligt med kokande, saltat vatten.
Lägg esipetke i gulaschen och servera den rykande varm med tjocka skivor bröd

//

Recept 2 Gulasch med öl

8 hg magert nötkött
2 dl finhackad gul lök
50 g margarin
2-3 msk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 rejäl nypa kummin
1 paprika
1 kg potatis
3 medelstora tomater
salt
2 flaskor öl (ev. vatten)
Lagas på samma sätt som äkta gulasch men vatten byts ut mot öl.
Räcker inte ölet som vätska späder man med vatten

 

 

Onsdagen den 17 februari 2010 kl. 16:07

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hembakat Lingonbröd

Hembakat Restaurangbröd
Lingonbröd

3 dl vetemjöl special
3½ dl grovt rågmjöl
½dl solrosfrö
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor
1 dl lingonsylt
1 dl mörk brödsirap
3 dl filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form ca 1½ liter. Blanda samman ingredienserna
och häll i formen. Grädda nederst i ugnen 50-60 minuter. Stjälp upp och låt svalna på galler.

 

 

Fredagen den 12 februari 2010 kl. 12:12

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Bröd fyllt med Keso,Svamp och Skinka

Vitt Bröd fyllt med keso, skinka, svamp

2 brödkransar

Deg:

12 g jäst (1/4 paket)
6 dl vatten
14 dl vetemjöl special
1 msk salt

Fyllning:

3-4 dl keso
3 dl brynta skivade champinjoner
5-6 skivor sockersaltad skinka
½ msk rosmarin
½ msk timjan
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

lagerblad och polentagryn till garneringen

Sätt ugnen på 230 grader. Blanda jäst, kallt vatten och mjöl i en degmaskin eller en bunke. Bearbeta degen i ca 10-15 minuter. Tillsätt salt och bearbeta degen i ytterligare några minuter. Låt degen jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur (eller i kylskåpet över natten). Dela degen i två delar och knåda varje del till en stor bulle. Låt bullen vila i ca 5 minuter.

Kavla ut en bulle i taget till en ca 1 cm tjock rektangulär kaka. Blanda fyllningen och bred ut den på kakan. Lämna en kant utan fyllning så att det går lättare att knipa ihop degen. Rulla ihop kakan som en rulltårta. Forma rullen som en ring och lägg på en plåt. Nyp ihop ändarna ordentligt så att degrullen bildar en krans.
Snitta degen försiktigt runtom och stick lagerblad i snittytorna. Lår jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över polentafrön.

Sätt in brödet i ugnen på 225 grader i 5 min, sänk därefter värmen till 200 grader och baka i ca 35-45 minuter. Häll lite vatten på en plåt i ugnen för att ge brödet en god skorpa. Kontrollera att brödet är färdigt genom att knacka det på undersidan. Om det är färdigt låter det ihåligt

 

Fredagen den 12 februari 2010 kl. 12:09

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Recepten börjar komma på plats!

Nu äntligen börjar recepten komma på plats!

På startsidan finns en knapp Mina Recept, om du går in den vägen finns recepten jag hunnit få in fler kommer. Jag har inte sorterat,det är en blandad kompott

Men nu finns de på ett ställe, så man slipper att bläddra i kalendern

Snart är det dax att förbereda middagen. Jag skall göra pannbiff med löksås

I bland är det gott med riktig husmanskost, och i dag är det den dagen

Ha en fortsatt trevlig kväll, för det blir det snart

 

Torsdagen den 11 februari 2010 kl. 16:16

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Onsdag!

Som vanligt har det kommit lite snö idag! Och mer är på väg nerVet inte hur man skall kunna lura fram till Stockholm!

Har radion påslagen i datan lyssnar på Bromé som intervjuar pappan till en av soldaterna som stupade i Afganestan. Jag tycker hon är helt otrolig på att göra intervjun med en gråtfull pappa. Jag blev alldeles rörd av inlägget!

//

Nu har de varit och mätt i lägenheten, det hittade inget fel,

och värmen var bra!

Lite drag i nedkanterna på balkongdörren, men det får man ta, helt normalt. Så nu får jag sluta frysa, för jag har inte kallt

//

Nu skall Google komma med Bassa, skall konkurera med Facebook enligt ett inslag på radion. Google vill inte bara vara en sökmotor, utan vill slå sig in bl a bland bloggare.  Lotte Bromé fråga representanen från Google, hur skall vi hinna med tvitter, blogg, mail och hemsidan.

Svaret var, vill man vara med gäller det att synas överallt på nätet

Ha en det så bra, vi hörs igen!

 

Onsdagen den 10 februari 2010 kl. 13:42

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Semlor!

Semlor
Bra recept på semlor,lönsamt att baka.
Det blir ca 15 bullar.

Ingredienser:
100 gram margarin
3 dl mjölk
75 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
0,5 tsk hjorthornssalt
9-10 dl vetemjöl
Tillvägagångssätt:
Sätt ugnen på 225-250° C.
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37° C. Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken. Blanda väl. Blanda i övriga ingredienser. Arbeta ihop till en slät deg. Låt degen jäsa 10 minuter i degbunken.
Ta upp degen och knåda den lite på mjölat bakbord. Dela den i ca 15 bitar. Rulla varje bit till en rund boll och lägg på smörad (eller bakplåtspappersklädd) plåt. Låt jäsa under bakduk i 25-30 minuter. Grädda i 5-10 minuter tills de får fin färg. Låt kallna.
Skär toppen på bullarna till lock. Gröp ur bullarna och blanda kråmet med mandelmassa. Blanda sedan massan med lite mjölk eller grädde, så att konsistensen blir mjukare.
Lägg inkråmet i bullarna, på med vispad grädde och sen locket ovanpå. Pudra lite florsocker över och du har en perfekt semla.

 

 

Onsdagen den 10 februari 2010 kl. 09:14

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

forts. Måndag

Lunchen blev som vanligt mysig och lugn!

Har fixat lite hemma på em. Det finns alltid saker som skall och måste göras.

Sedan har jag suttit och fixat lite med min sida bl a ny bakgrund med ny bild igen

Jag tycker det är så roligt och avkopplande

Kvällspromenaden med var lika roligt som de flesta gångerna vi är ute.

Han hittar alltid på något nytt och tokigt. I kväll var det ryggrullning flera meter efter varandra, upp och hoppade, sedan fortsatte han att dansa som hästarna gör efter musik.

Först vänster sedan höger sida, sedan var det rullning igen. Hopp över staketet till en sandlåda, tillbaka till mig med en vattenkanna som vi skulle spela forboll med.

Sedan var jag slut

Så det var bara att gå hem, men innan vi var hemma, vet jag inte hur många ställen han skulle kissa på och känna efter med tassen vad han kissade på

Men vi kom hem till slut

 

Måndagen den 1 februari 2010 kl. 22:51

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Skall Dosan!

Nu har jag lyckats själv hitta "Skalldosan"

Dosan heter Dog-Off finns på följande adress

Http://antiskall.se  

kostar nu 256:23

Gå in och läs om dosan!

Lycka till!!!

 

Måndagen den 1 februari 2010 kl. 11:44

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Ny månad och måndag!

Nu börjar man kunna skymta att det snart bli vår!

Kanske bara denna månad kvar innan våren börjar visa sig, det är något jag ser framemot 

När jag dick och fräffade John Blund i går kväll var det - 12 grader och snöfall. När jag steg upp i dag var det -1.

Måndagar innebär en kille på lunch vid 13.00 tiden.

I dag skall jag bjuda honom på kalkonfilé med ris och någon härlig sås till

//

I dag tycker jag att det går väldingt trögt på hemsidorna. Jag har varit inne och svarat på systemmeddelande.

När jag skulle skicka i väg svaren från sidorna tog det jättelång tid innan bilden vände tillbaka.

Jag har kollat min internetanslutning och hastighet, där är det inga problem!

//

I dag hoppas jag att jag eller maken träffar den damen som pratade om "Skälldosan" på filmen i min blogg.

I går var hon inte i hundgården, jag hade skickat med maken frågan, han hade tom tagit med papper och penna för att skriva upp

Jag kommer att meddela er så fort jag har fått veta namnet på dosan och var den är köpt på nätet!

Ha en fortsatt bra dag!

Fortsättning kommer säker under dagen

 

 

 

 

Måndagen den 1 februari 2010 kl. 10:18

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014