Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Onsdag!

Som vanligt har det kommit lite snö idag! Och mer är på väg nerVet inte hur man skall kunna lura fram till Stockholm!

Har radion påslagen i datan lyssnar på Bromé som intervjuar pappan till en av soldaterna som stupade i Afganestan. Jag tycker hon är helt otrolig på att göra intervjun med en gråtfull pappa. Jag blev alldeles rörd av inlägget!

//

Nu har de varit och mätt i lägenheten, det hittade inget fel,

och värmen var bra!

Lite drag i nedkanterna på balkongdörren, men det får man ta, helt normalt. Så nu får jag sluta frysa, för jag har inte kallt

//

Nu skall Google komma med Bassa, skall konkurera med Facebook enligt ett inslag på radion. Google vill inte bara vara en sökmotor, utan vill slå sig in bl a bland bloggare.  Lotte Bromé fråga representanen från Google, hur skall vi hinna med tvitter, blogg, mail och hemsidan.

Svaret var, vill man vara med gäller det att synas överallt på nätet

Ha en det så bra, vi hörs igen!

 

Onsdagen den 10 februari 2010 kl. 13:42

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Semlor!

Semlor
Bra recept på semlor,lönsamt att baka.
Det blir ca 15 bullar.

Ingredienser:
100 gram margarin
3 dl mjölk
75 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
0,5 tsk hjorthornssalt
9-10 dl vetemjöl
Tillvägagångssätt:
Sätt ugnen på 225-250° C.
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37° C. Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken. Blanda väl. Blanda i övriga ingredienser. Arbeta ihop till en slät deg. Låt degen jäsa 10 minuter i degbunken.
Ta upp degen och knåda den lite på mjölat bakbord. Dela den i ca 15 bitar. Rulla varje bit till en rund boll och lägg på smörad (eller bakplåtspappersklädd) plåt. Låt jäsa under bakduk i 25-30 minuter. Grädda i 5-10 minuter tills de får fin färg. Låt kallna.
Skär toppen på bullarna till lock. Gröp ur bullarna och blanda kråmet med mandelmassa. Blanda sedan massan med lite mjölk eller grädde, så att konsistensen blir mjukare.
Lägg inkråmet i bullarna, på med vispad grädde och sen locket ovanpå. Pudra lite florsocker över och du har en perfekt semla.

 

 

Onsdagen den 10 februari 2010 kl. 09:14

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014