Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Hembakat Lingonbröd

Hembakat Restaurangbröd
Lingonbröd

3 dl vetemjöl special
3½ dl grovt rågmjöl
½dl solrosfrö
1 tsk salt
1 tsk bakpulver
2 tsk bikarbonat
1 msk malda brödkryddor
1 dl lingonsylt
1 dl mörk brödsirap
3 dl filmjölk

Sätt ugnen på 175 grader. Smörj en avlång form ca 1½ liter. Blanda samman ingredienserna
och häll i formen. Grädda nederst i ugnen 50-60 minuter. Stjälp upp och låt svalna på galler.

 

 

Fredagen den 12 februari 2010 kl. 12:12

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Bröd fyllt med Keso,Svamp och Skinka

Vitt Bröd fyllt med keso, skinka, svamp

2 brödkransar

Deg:

12 g jäst (1/4 paket)
6 dl vatten
14 dl vetemjöl special
1 msk salt

Fyllning:

3-4 dl keso
3 dl brynta skivade champinjoner
5-6 skivor sockersaltad skinka
½ msk rosmarin
½ msk timjan
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

lagerblad och polentagryn till garneringen

Sätt ugnen på 230 grader. Blanda jäst, kallt vatten och mjöl i en degmaskin eller en bunke. Bearbeta degen i ca 10-15 minuter. Tillsätt salt och bearbeta degen i ytterligare några minuter. Låt degen jäsa i ca 2 timmar i rumstemperatur (eller i kylskåpet över natten). Dela degen i två delar och knåda varje del till en stor bulle. Låt bullen vila i ca 5 minuter.

Kavla ut en bulle i taget till en ca 1 cm tjock rektangulär kaka. Blanda fyllningen och bred ut den på kakan. Lämna en kant utan fyllning så att det går lättare att knipa ihop degen. Rulla ihop kakan som en rulltårta. Forma rullen som en ring och lägg på en plåt. Nyp ihop ändarna ordentligt så att degrullen bildar en krans.
Snitta degen försiktigt runtom och stick lagerblad i snittytorna. Lår jäsa ca 30 minuter under bakduk. Pensla med uppvispat ägg och strö över polentafrön.

Sätt in brödet i ugnen på 225 grader i 5 min, sänk därefter värmen till 200 grader och baka i ca 35-45 minuter. Häll lite vatten på en plåt i ugnen för att ge brödet en god skorpa. Kontrollera att brödet är färdigt genom att knacka det på undersidan. Om det är färdigt låter det ihåligt

 

Fredagen den 12 februari 2010 kl. 12:09

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014