Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Äkta gulasch från Ungern

Äkta gulasch från Ungern

¾ kg nötkött
50 g margarin
2 dl finhackad gul lök
1 tsk paprikapulver
1 nypa starkt paprikapulver
ev. spansk peppar för den som tycker det blir lite för
snällt
½ tsk hel kummin
vatten
2 paprikor
2 tomater
1 kg potatis
(öl)= recept 2
3 tsk salt
pressad vitlök

Till esipetke:
1 ¼ dl vetemjöl
1 litet ägg

Gör så här:
1. Skär köttet i 4 cm stora bitar
2. Skala potatisen och skär den i tärningar. Lägg dem i en skål
med vatten så de inte mörknar.
3. Ansa och skiva paprikorna, hacka tomaterna grovt
4. Smält fettet och stek den finhackade löken till den är genomskinlig.
Låt den inte ta färg . Strö över det vanliga paprikapulvret, och det
starka pulvret, sänk värmen och stek löken ytterligare under omrörning.
5. Lägg i köttet och blanda ordentligt. Salta, Tillsätt den pressade vitlöken
och de hela kumminfröna.
6. Häll över ett par matskedar vatten, täck grytan med ett lock och sjud på
svag värme. Rör om ofta. Tillsätt mer vatten om det blir torrt i grytan.
7. När köttet börja kännas mjukt tillsätter man de skivade parikorna och de
väl avrunna potatistärningarna. Rör om ordentligt och häll sedan på så
mycket vatten att det täcker. ( Kom ihåg att det skall bli en soppa som
innehåller det mesta och inte en lite för lös stuvning.) Sjud tills potatisen
är klar och köttet känns mört.
8.
Så här gör man esipetke, som serveras till gulaschen:

Vispa upp ägget och blanda ner mjölet till en fast deg. Nyp av degbitar
Med tummen och pekfingret och koka dem i rikligt med kokande, saltat vatten.
Lägg esipetke i gulaschen och servera den rykande varm med tjocka skivor bröd

//

Recept 2 Gulasch med öl

8 hg magert nötkött
2 dl finhackad gul lök
50 g margarin
2-3 msk paprikapulver
1 vitlöksklyfta
1 rejäl nypa kummin
1 paprika
1 kg potatis
3 medelstora tomater
salt
2 flaskor öl (ev. vatten)
Lagas på samma sätt som äkta gulasch men vatten byts ut mot öl.
Räcker inte ölet som vätska späder man med vatten

 

 

Onsdagen den 17 februari 2010 kl. 16:07

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014