Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Gräddkaka med varm sylt!

Gräddkaka med varm sylt!
3 ägg
2 msk strösocker
½ citron
3 dl vispgrädde
1 dl vetemjöl

Smörj en sufflé form eller liknande ugnsfast form med höga kanter. Vispa gulorna och sockret.
Riv av det gula på citronskalet och rör i. Sikta mjölet och blanda.
Vispa grädden och äggvitorna var för sig. Blanda försiktigt ner i äggsmeten.
Slå massan i formen och grädda kakan i svag ugnsvärme 175-200 grader ca 45 minuter.
Gräddkakan spricker på ytan när den är färdig. Strö eventuellt över lite socker eller florsocker.
Servera med sylt gärna varm

 

Torsdagen den 18 februari 2010 kl. 19:27

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014