Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Kokosrulle med hallon!

Hittat ett nytt recept i ett reklamblad som jag vill dela med mig till er! Lät så vårligt och sommarlikt, att jag fastnade för receptet!

Kokosrulle med hallon!

3 ägg

2 dl strösocker

3 dl kokos

3/4 dl potatismjöl

1½ tsk bakpulver

//

Fyllning

2 dl vispgrädde

1 dl lemon curd

1 tsk vaniljsocker

5 dl hallon

//

Ugn 250 grader

Lägg bakplåtspapper  i en långpanna 30x40cm. Smörj pappret med matfett.

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda kokos, potatismjö och bakpulver. Vänd ner det i äggsmeten.

Bred ut smeten på bakplåtspappret. Grädda mitt i ugnen ica 5 min.

Stjälp upp kakan på ett bakblåtspapper med kokos. Låt kakan kallna.

Vispa grädden tjock och blanda den med lemon curd och vanilj. Bred fyllningen jämt över kakan. Fördela hallonen över och rulla ihop den med hjälp av pappret. Låt den ligga kallt till serveringen.

Servera kakan som dessert ellert till kaffet.

Hoppas det skall smaka bra!

 

 

Tisdagen den 30 mars 2010 kl. 11:31

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Lite smått och gott till Påsken!

 

Lite smått och gott till Påsk

Kanske något som passar till Påsk!

Kan vara roligt att prova något nytt!

 

Liten sallad på Matjesill!

4 personer, bra som förrätt, i portionsskålar eller glas!

1 burk matjesill

2 hårdkokte ägg

½ dl majonnäs

1 dl créme fraiche

½ tsk curry

½ dl strimlad purjolök

3 msk hackad ättiksgurka isbergssallan

tomatklyftor

Torka av sillarna och skär dem i smala bitar.

Rör ihop majonnäs och créme frache med curry.Hacka äggen och rör ner tillsammans med sillbitarna, purjolök och ärriksgurka.

Servera sillsalladen på finskuren isbergssallad och garnera med tomatklyftor!

//

Laxmousse med Senapsås

4 personer

200 g rökt lax i bit

3 dl vispgrädde

½ msk citronsaft2 droppar tabasco

1 pkt grön sparris

Strimlad grönsallad

 

Sås

2 dl majonnäås

2 msk grovkorning fransk senap

1-2 msk vatten

Skär laxen ren från skinn och ev ben och skär den i bitar. Lägg laxbitar, citronsaft och tabasco i matberedaren och kör till puré. Späd efter hand med grädde till en fluffig massa.

Häll upp i en skål och ställ kallt några timmar innan serveringen. Koka sparrisen enligt anvisningarna och låt den rinna av.

Smaksätt majonnäsen med senap och tunna ut såsen med lite vatten. Servera laxmoussen uppskedad på salladsblad med sparrisstjälkar och en klick sås

//

Kallt Fiskfat med Ansjovisgrädde

4-6 personer

700 g rödsättafiléer

3 mska hackad schalottenlök

salt och peppar

smör

3 dl vispgrädde

1 msk chilisås

1 ask ansjovisfilé, 100g

1 msk anjovisspad

½ dl hackad gräslök

2 msk hackad dill

isbergssallad

Dela varje fiskfilé på längden i två bitar. Strö över hackad lök och salt och peppar. Rulla ihop filéerna och lägg dem bredvid varandra ien smörad form. Ställ in formen i 200 grader ca 10 minuter tills fidken är vit och genomkokt. Låt kallna.

Vispa grädden och rör i chilisås, finhackade ansjovisfiléer och lite spad. Smaka av om mer salt och peppar behövs.

Tä'ck botten på ett serveringsfat med finskuren sallad och lägg fiskrullarna ovanpå. Bred ansjovisgrädde över fisken och strö på gräslök och dill

//

Päron med Kolasås och Grädde

4 personer

1 burk päronhalvor

1 pkt flagad mandel, 30 g

2 dl vispgrädde

 

Kolasås

1 dl socker

1 dl ljus sirap

2 dl vispgrädde

1 msk kakao

1 msk smör

Skär päronhalvorna i tunna klyftor och lägg i ring på tallrik. Rosta mandelflagorna ljusa bruna i torr, het stekpanna. Vispa grädden.

Rör i hop socker ,sirap, grädde och kakao i en tjockbottnad kastrull och sjud såsen tills den tjocknar ca 15-20 minuter. Rör ner smöret.

Häll kolasåsen över päronen, strö över mandelflagor och lägg en klick grädde i mitten

 

Söndagen den 28 mars 2010 kl. 14:17

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [19] Kommentera detta inlägg

 

Halvfrusen läckerhet!

Halvfrusen läckerhet 

Hittade ett recept på denna läckerhet för er som gillar desserter!

Semifreddo!

10 min + några timmar i frysen

1 dl flagad mandel

2 äggvitor

3 dl vispgrädde

4 msk florsocker

1/4 dl Amaretto

ca 200 g hallon eller andra syrliga bär

2 msk mangobalsamvinäger

 

Rosta mandeln några minuter tills den fått färg i ugnen på bakplåtspapper, eller i en torr stekpanna.

Vispa äggvitorna till hårt skum. Vispa grädden i en annan skål och tillsätt florsocker och Amaretto medan du vispar.

Grädden skall vara lättvispad, det vill säga inte för fast. Vänd försiktigt ner de vispade ägggvitorna i grädden. Fördela smeten i potionsglas, strö över flagad mandel och ställ i frysen några timmar.

Häll mangobalsamvinägern över hallonen. Låt dem gärna dra 10 minuter eller mer.

Tag ut semifreddon 5-10 minuter före servering.

Servera med hallonen.

 

Torsdagen den 18 mars 2010 kl. 11:25

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Pajerna klara!

Jag har gjort 8 st pajer i färdiga pajskal som finns att köpa i matbutikerna!

Varje paket innehåller 4 pajskal och finns i frysdiskarna!

Bild där paketet på pajskalet finns med, om någon är intresserad att prova på!

 

 

Söndagen den 14 mars 2010 kl. 13:15

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [17] Kommentera detta inlägg

 

Engelska Shopen!

Tuben! Gul färg för  dekoration. Typ glacyr.

I bakgrunden står en liten bok om Cake Decorating Beginners Guide.

Tyckte jag behövde den, har aldrig bakat engelska kakor eller tårtor tidigare.

Tänkte även på barnbarnen, de kanske tycker det är roligt att få göra något nytt

Engelska Shopen har en hemsida, där man kan beställa sina varor!

Det finns så många olika varianter för bakning, olika strössel och en massa olika färger till att färga tårtorna med Jag kan beskriva allt, så gå in och titta på länken om intresse finns!

http://www.englishshop.se

Ha en fortsatt trevlig lördag!

Många till er som läser inlägget!

 

Lördagen den 13 mars 2010 kl. 16:09

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

Marmors Kyckling med Spagetti!

Marmors kyckling med spagetti !

2 kycklingfiléer

1 st purjolök

färsk broccoli

gurkmeja för färgen

1 -2 tsk Sambal Oelek

grädde

salt och svartpeppar

Dela kycklingfiléerna i mindre bitar, stek bitarna lite först. Tillsätt purjolöken i skivor och broccoli knyten, gurkmeja blanda runt. Häll på grädde (hur mycket väljer du själv), salt, peppar och Sambal Oelek.

Låt puttra så kycklingen är genomvarm och klar.

Receptet är bara att öka på efter antal personer!

Koka spagetti eller ris till!

Smaklig måltid till er som testar receptet

 

Måndagen den 1 mars 2010 kl. 19:22

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014