Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Lite smått och gott till Påsken!

 

Lite smått och gott till Påsk

Kanske något som passar till Påsk!

Kan vara roligt att prova något nytt!

 

Liten sallad på Matjesill!

4 personer, bra som förrätt, i portionsskålar eller glas!

1 burk matjesill

2 hårdkokte ägg

½ dl majonnäs

1 dl créme fraiche

½ tsk curry

½ dl strimlad purjolök

3 msk hackad ättiksgurka isbergssallan

tomatklyftor

Torka av sillarna och skär dem i smala bitar.

Rör ihop majonnäs och créme frache med curry.Hacka äggen och rör ner tillsammans med sillbitarna, purjolök och ärriksgurka.

Servera sillsalladen på finskuren isbergssallad och garnera med tomatklyftor!

//

Laxmousse med Senapsås

4 personer

200 g rökt lax i bit

3 dl vispgrädde

½ msk citronsaft2 droppar tabasco

1 pkt grön sparris

Strimlad grönsallad

 

Sås

2 dl majonnäås

2 msk grovkorning fransk senap

1-2 msk vatten

Skär laxen ren från skinn och ev ben och skär den i bitar. Lägg laxbitar, citronsaft och tabasco i matberedaren och kör till puré. Späd efter hand med grädde till en fluffig massa.

Häll upp i en skål och ställ kallt några timmar innan serveringen. Koka sparrisen enligt anvisningarna och låt den rinna av.

Smaksätt majonnäsen med senap och tunna ut såsen med lite vatten. Servera laxmoussen uppskedad på salladsblad med sparrisstjälkar och en klick sås

//

Kallt Fiskfat med Ansjovisgrädde

4-6 personer

700 g rödsättafiléer

3 mska hackad schalottenlök

salt och peppar

smör

3 dl vispgrädde

1 msk chilisås

1 ask ansjovisfilé, 100g

1 msk anjovisspad

½ dl hackad gräslök

2 msk hackad dill

isbergssallad

Dela varje fiskfilé på längden i två bitar. Strö över hackad lök och salt och peppar. Rulla ihop filéerna och lägg dem bredvid varandra ien smörad form. Ställ in formen i 200 grader ca 10 minuter tills fidken är vit och genomkokt. Låt kallna.

Vispa grädden och rör i chilisås, finhackade ansjovisfiléer och lite spad. Smaka av om mer salt och peppar behövs.

Tä'ck botten på ett serveringsfat med finskuren sallad och lägg fiskrullarna ovanpå. Bred ansjovisgrädde över fisken och strö på gräslök och dill

//

Päron med Kolasås och Grädde

4 personer

1 burk päronhalvor

1 pkt flagad mandel, 30 g

2 dl vispgrädde

 

Kolasås

1 dl socker

1 dl ljus sirap

2 dl vispgrädde

1 msk kakao

1 msk smör

Skär päronhalvorna i tunna klyftor och lägg i ring på tallrik. Rosta mandelflagorna ljusa bruna i torr, het stekpanna. Vispa grädden.

Rör i hop socker ,sirap, grädde och kakao i en tjockbottnad kastrull och sjud såsen tills den tjocknar ca 15-20 minuter. Rör ner smöret.

Häll kolasåsen över päronen, strö över mandelflagor och lägg en klick grädde i mitten

 

Söndagen den 28 mars 2010 kl. 14:17

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [19] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014