Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Drömgott!

Glace au four

4 port

200 g frysta hallon

1 färdig 3 delad tårtbotten

½ dl lemon curd

3 äggvitor

1 dl strösocker

½ liter glass

Garnering

100 g hallon

strössel

citronmellis

Ugn 275 grill

Låt hallon tina. Skär till tårtbottnarna (använd 2 av bottnarna) så att den får samma form som glasspaketet.

Lägg botten på en ugnsäkert fat eller i en ugnsäker form. Bred på lemon curd. Lägg på nästa botten.

Vispa vitorna till hårt skum i en torr bunke. Tillsätt socker. Fortsätt vispa tills marängensmeten är fast och toppig, ca 1 min. Lägg halllonen på tårtbotten.

Lägg glassblocket på hallonen. Bred marängsmeten på och runtom hela glassen så att all glass är väl täckt. Ställ in i övre delen av ugnen några minuter tills ytan börjar bli ljusbrun. Passa noga!

Ta ut Glace au fouren ur ugnen. Lägg på hallon, lite strössel och citronmeliss

 

 

 

Fredagen den 9 april 2010 kl. 16:56

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014