Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Nötfärsbiffar. Marmors Recept

Marmors Nötfärsbiffar

4 pers.

5 hg Nötfärs

1 gul lök i skivor

8-10 cocktail tomater delas på mitten

2 msk Hot Ajvar

och

2 dl visp grädde, blandas

Salt, vitpeppar.

Forma biffar av färsen. Stek och låt vara kvar på stekpannan, salta och peppra. Lägg över löken och vänd ner den försiktigt. Lägg på tomaterna, blanda runt försiktigt. Till sist häll över grädden blandad med Hot Ajvar. Låt puttra ett tag, så blandningen tränger in i biffarna.

Serveras med hemgjord Patatismos

 

Måndagen den 13 december 2010 kl. 16:08

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

Senap till julbordet

Egen senap på julbordet smakar bra!

Recept från ett reklamblad.

½ dl gula senapsfrön (mörkare senap ta svarta senapsfrön)

4 msk Colmans senapspulver

2 msk starkt kaffe

3 msk torrt vitt vin

2 msk ljus senap

 1 msk vinäger

1 tsk salt

½ tsk vitpeppar

från kvarnen

Krossa senapsfröna jämt i en mortel. "Skruva" mortelstöten till fröna börjat krossas, sedan går det lättare( eller kör dem i mixer) och lägg dem i en bunke.

Blanda med kaffe och det vita vinet och låt stå över natten. Blanda där efter i de övriga ingredienserna till en jämn smet.

 

 

Torsdagen den 9 december 2010 kl. 20:39

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

Chokladkaka

Chokladkaka med Kaffeglasyr

8-10 bitar

 

200 g smör, rumsvarmt

2-3 msk ströbröd

4 dl socker

4 ägg

100 g mörk choklad, minst 60% kakao

3 dl vetemjöl

1 dl kakao

1 tsk bakpulver

1 tsk vaniljsocker eller äkta vanilj

Glasyr

50 g smör

1 dl muskovadsocker

1 dl starkt kaffe

½ dl grädde

100 g mörk choklad

Garnering

2 msk kakao

1 dl rostade hasselnötskärnor

Smörj och bröa en rund bakform med löstagbar kant.

Vispa smör och socker pösigt med elvisten. Vispa i äggen ett i taget. Bryt chokladen i bitar och lägg i en skål. Ställ skålen i en kastrull med sjudande vatten så chokladen smälter. Blanda de torra ingredienserna i en bunke.

Vispa i den smälta chokladen och de torra ingredienserna i smörsmeten (vispa inte mer än nödvändigt) Häll smeten i bakformen och grädda mitt i ugnen, 40-45 minuter.

Glasyr

Blanda alla ingredienser utom chokladen i en kastrull. Koka cirka 10 minuter tills smeten tjocknat lite.

Ta kastrullen från värmen. Bryt chokladen i bitar och låt den smälta i den varma glacyren.

Bred glasyren över kakan när den har svalnat något. Pudra över kakao. Dekorera med rostade hasselnötter.

Receptet har jag hittat i Mer Smak

 

 

Lördagen den 4 december 2010 kl. 16:40

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014