Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Matjesills röra!

 

Matjesills röra!

Jag hade mycket kall färskpotatis kvar sedan lunchen. Kom att tänka på denna matjesills röra! Det är bra

 sommarmat, inne, ute eller på picknicken.

Innehållet är så enkelt.

Kokt kall färskpotatis

Vilken lök man tycker om tex, röd,gul eller gräslök som skall hackas.

3 dl gräddfil

lite svartpeppar

matjesill efter smak.

Jag tog 1½ hel filé och skar ner. Abba har hela filér på burk.

Rör om och låt stå en stund.

Hårdkokta ägg som garnityr, eller hacka och rör ner.

Testa gärna receptet!

 

 

Tisdagen den 31 maj 2011 kl. 19:45

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Rimbobullar idag!

Läste en väns blogg, hon hade bakat Rimbobullar! Det är så gott. Så jag började leta i mina recept, och hittade ett från

Allers receptsamling i mina gömmer.

Tid 2½ timme varav 2 timmars jäsning 5-8 min i ugnen

Receptet kommer här om någon kanske vill testa.

Det blir ca 25 st.

//

25 g jäst

2 dl kall mjölk

200 g rumstempererat

margarin eller smör

1 msk socker

ca 6 dl vetemjöl

FYLLNING

75 g margarin eller smör

2 msk socker

2 msk vaniljsocker

PENSLING

ägg

GARNERING

1dl florsocker

1 msk vatten

 Smula ner jästen, tillsätt mjölken och rör runt så jästen löser sig.

Tillsätt matfettet i mindre bitar, socker och mjölet.

Arbeta samman till en smidig deg. Kavla ut degen till en stor fyrkant 40x40 på en mjölad arbetsbänk.

Skär den i fyrkanter , 8x8 cm. Rör ihop till fyllningen, placera en klick i mitten på varje fyrkant.

Vik upp alla fyra hörnen på degbitarna över fyllningen.

Lägg dem sedan i pappersformar. Ställ dem på plåten att jäsa övertäckt i 2 timmar i rumstemperatur

Pensla sedan med ägg. Grädda mitt i ugnen 250 grader 5-8 min. Eller 200 grader i varmluftsugn ca 8 min.

Jag har alltid hört namnet Per Albin på dessa bullar.

Ha en fin dag!  

 

Onsdagen den 25 maj 2011 kl. 15:43

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Skrämmande, vart är vi på väg????

 

Nu börjar jag verkligen undra vart samhället är på väg???

Ambulanserna kommer inte till sjuka personer, många har dött pga detta. En person fick gå till sjukhuset, han klarade sig inte. Ett annat fall, fick sjuksköterskan åka med egen bil med hela patientens nödvändiga utrustning! Det kommer in fler och fler fall, när SOS inte skickat ut ambulanser, utan har ställt egna diagnoser. DETTA tycker jag är skrämmande. Skall man nu inte kunna lita på att man får vård om man är sjuk!!!! Många har inga anhöriga, utan bor ensamma. NU tycker jag det gått förlångt!!!

//

Även övergångställen är på tapeten. Grönljuset är alldeles för kort vid övergångsställen. Inga gamla eller barn hinner över på grön  får gå mot röd

Det finns en bricka som tex dagis/förskola kan använda på stolpen för att grönljuset skall bli längre! När man tog fram den, tycker jag inte att man tänkt till. Hur många förskolor finns i Sthlm som är i behov av detta?? Några förskolor har brickan, men de som vill ha bricka nu , får vänta i 3 år 

Varför inte gjort ett litet lager med brickor????

Kan inte kännas rätt för personalen på förskolan, att de måste gå över med barnen när det slagit om till RÖD . Det ger dubbla signaler till barnen som skall läras sig att man bara går när det är GRÖN  

Även PRO har begärt att det skall bli lite längre tid innan det slår över till gubbe. Det är många äldre och funktionshindrade som aldrig hinner över på grön

Men det blev ett NEJ, för att man anser att Sthlm har redan en fördröjning mellan Grön och Röd gubbe. Då är frågan: Hur länge sedan är det den justering gjordes. Vi blir fler och fler

äldre och fler och fler barn!!!

Jag tycker det är dax att börja tänka om, och anpassa efter hur det ser ut i dag, och underlätta för alla. Det är en rättighet som skall ha, tycker jag!

Vad tycker ni?????

Ha en fin dag alla som läser inlägget!

 

 

 

Fredagen den 20 maj 2011 kl. 09:22

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Kinamat! Städat recept igen.

 

Någon som gillar kinamat?

 Hittade ett gammal recept på Kinamat när jag plockade ibland mina recept.

//

Bogfläsk alt annat kött

350 g magert bogfläsk/eller annat kött

Marinad

1 msk olja

2 msk kinesisk soja

½ tsk mald ingefära

1 tsk nymalen svartpeppar

//

100 gr färska champinjoner

1 msk olja

1 lite morot

2 stjälkar blekselleri

1 dm purjolök

½ röd paprika

1 dl ärtor

Skär bogfläsk/kött i tunna strimlor. Blanda marinaden i en skål lägg i fläsk/kött strimlorna. Ställ skålen övertäckt i kylskåpet minst 4 högst 24 timmar.

Ansa grönsakerna och champinjoner och skär dem i tunna strimlor.

Hetta upp stekpannan och bryn köttet tillsammans med champinjonerna

Fräs i en annan stekpanna morot,selleri och purjolök, olja. Tillsätt efter 2 min paprika och ärtor, låt allt fräsa ytterligare 1 minut.

Servera med Nudlar eller Ris

 

Måndagen den 16 maj 2011 kl. 21:05

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Marmors Köttfärssås!

Jag har fått förfrågan om jag vill lägga ut min Köttfärssås igen på bloggen. Självklart att jag vill, här kommer

receptet

Tips. Om ni letar efter något speciellt av mina recept, och inte vill leta under Knappen Recept. Gå in på förstoringsglaset som finns vid tärningarna, och skriv vad ni söker. Sedan bara trycka på sök.

Lycka till!

 

Köttfärssåsen!
Lite hur jag gör min köttfärs sås!

 

•Till 1 kg köttfärs tar jag
•2 paket krossade tomater
•2 paket vatten
•lök efter smak 1 eller mer/hackad
•Vitlök efter smak 2 eller mer/hackad
•2 buljongtärningar
•4 msk tomat puré eller mer
•svartpeppar
•salt efter smak. buljongtärningarna innehåller sälta
•ibland har jag i morötter, som jag strimlar med potatis-
skalaren direkt ner i den puttrande såsen.
•oregano om du tycker om det.
Om du gör större sats är det bara att öka på mängden, mindre mängd minska.

Bryn köttfärsen, häll över i en större gryta/kastrull. Lägg i löken och vitlöken, krydda med peppar. Stoppa ner buljongtärningarna, häll över de krossade tomaterna, vattnet, tomatpurén. Oreganon läggs i senare.

Låt allt koka upp, sänk värmen och låt det stå och puttra på svag värme, blir det tjockt, späd med mer vatten. OBS, den skall inte vara för tunn när den är klar. Smaka av,

fyll på med det du tycker saknas i smaken. Vill du har extra kryddor i, gör det nu. Och morot om du vill.

Det skall småputtra tills man ser att det blir en seperation.

(blir som vätska som lägger sig ovanför köttfärsen,som tomatfärgsringar) nästan som oljefläckar. När den har puttrat klart, har köttfärsen inga klumpar i såsen, utan den är nästa helt slät.

Rör lite då och då, och späd efter hand. (själv gillar jag när det finns mer tomatpuré i såsen. Blir lite kraftigare i smaken.

Ni får pröva er fram med smakerna!

När de har extrapris på köttfärs, är det bra att göra en stor sats och frysa in!

Hoppas att ni tycker det smakar bra!

Trevlig kväll!

 

Lördagen den 14 maj 2011 kl. 17:48

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

After Eight muffins!

 

Marmor´s After Eight Muffins

150 g smör/margarin

2 dl socker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

½ dl vatten

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

Vispa smör och socker vitt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker och vatten Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fyll formarna med smeten.

Dela en After Eight platta i 2 bitar. 1 bit i varje muffins.

Använder du stora formar blir det ca 8 muffins, mindre ca 10

Ugnsvärme: 200 grader ca 10-12 min.

 

Lördagen den 14 maj 2011 kl. 16:14

Muffins Recept | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014