Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Marmors Köttfärssås!

Jag har fått förfrågan om jag vill lägga ut min Köttfärssås igen på bloggen. Självklart att jag vill, här kommer

receptet

Tips. Om ni letar efter något speciellt av mina recept, och inte vill leta under Knappen Recept. Gå in på förstoringsglaset som finns vid tärningarna, och skriv vad ni söker. Sedan bara trycka på sök.

Lycka till!

 

Köttfärssåsen!
Lite hur jag gör min köttfärs sås!

 

•Till 1 kg köttfärs tar jag
•2 paket krossade tomater
•2 paket vatten
•lök efter smak 1 eller mer/hackad
•Vitlök efter smak 2 eller mer/hackad
•2 buljongtärningar
•4 msk tomat puré eller mer
•svartpeppar
•salt efter smak. buljongtärningarna innehåller sälta
•ibland har jag i morötter, som jag strimlar med potatis-
skalaren direkt ner i den puttrande såsen.
•oregano om du tycker om det.
Om du gör större sats är det bara att öka på mängden, mindre mängd minska.

Bryn köttfärsen, häll över i en större gryta/kastrull. Lägg i löken och vitlöken, krydda med peppar. Stoppa ner buljongtärningarna, häll över de krossade tomaterna, vattnet, tomatpurén. Oreganon läggs i senare.

Låt allt koka upp, sänk värmen och låt det stå och puttra på svag värme, blir det tjockt, späd med mer vatten. OBS, den skall inte vara för tunn när den är klar. Smaka av,

fyll på med det du tycker saknas i smaken. Vill du har extra kryddor i, gör det nu. Och morot om du vill.

Det skall småputtra tills man ser att det blir en seperation.

(blir som vätska som lägger sig ovanför köttfärsen,som tomatfärgsringar) nästan som oljefläckar. När den har puttrat klart, har köttfärsen inga klumpar i såsen, utan den är nästa helt slät.

Rör lite då och då, och späd efter hand. (själv gillar jag när det finns mer tomatpuré i såsen. Blir lite kraftigare i smaken.

Ni får pröva er fram med smakerna!

När de har extrapris på köttfärs, är det bra att göra en stor sats och frysa in!

Hoppas att ni tycker det smakar bra!

Trevlig kväll!

 

Lördagen den 14 maj 2011 kl. 17:48

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

After Eight muffins!

 

Marmor´s After Eight Muffins

150 g smör/margarin

2 dl socker

2 ägg

1 tsk vaniljsocker

½ dl vatten

3 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

 

Vispa smör och socker vitt och pösigt. Rör i äggen, ett i taget.

Tillsätt vaniljsocker och vatten Blanda mjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Fyll formarna med smeten.

Dela en After Eight platta i 2 bitar. 1 bit i varje muffins.

Använder du stora formar blir det ca 8 muffins, mindre ca 10

Ugnsvärme: 200 grader ca 10-12 min.

 

Lördagen den 14 maj 2011 kl. 16:14

Muffins Recept | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014