Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Ananaskaka

Ananaskaka
10-12 bitar
ugn 175 grader

Matfett till formen.

1 burk ananasringar, 4-5 st
½-1 dl socker
röda cocktailbär
125 g smör eller margarin
2 dl socker
2 ägg
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
½ dl ananasjuice

1. Täck botten på en rund form, ca 1½ liter med bakplåtspapper.
Smörj pappret och formens kanter.
2. Låt ananasen rinna av. Strö socker i botten på formen. Lägg
ananasringar i sockret och cocktailbären i hålen.
3. Rör mat fett och socker vitt och pösigt. Tillsätt äggen, ett i sänder
under omrörning. Blanda vetemjöl, bakpulver och vaniljsocker och
rör ner det i smeten växelvis med ananasjuicen.
4. Klicka smeten över frukten i formen. Grädda kakan i nedre delen
av ugnen ca. 40 minuter. Tag ut kakan och droppa lite ananasjuice
över så att den blir saftig. Låt kallna i formen,
5. Stjälp upp och servera med vispad grädde.

 

 

Torsdagen den 18 augusti 2011 kl. 11:30

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014