Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Rabarberkaka med Marängtäcke.

Rabarberkaka med Marängtäcke

1 ägg + 3 äggulor
2 dl socker
2 tsk bakpulver
2½ dl vetemjöl
50 g smält avsvalnat smör

500 g rabarber ca 1 liter bitar
½ dl strösocker

Maräng
3 äggvitor
1½ dl strösocker
Ugnsvärme 175 grader

Häll smaten i en springform ( ca 24 cm i diameter, med löstagbara kanter ).
Lägg på rabarbern och strö socker över.

Grädda kakan 30 minuter nedre falsen.
Ta ut kakan bred på marängen, grädda ytterligare 20 minuter.

Prova med en sticka, den skall vara torr. Då är kakan klar.

 







 

 

Lördagen den 27 augusti 2011 kl. 16:52

Rabarber Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014