Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Borgmästarkrans

Borgmästarkrans 2 st

Supergoda kransarKalljäst deg.

50 g jäst

2½dl mjölk

3 ägg

½ dl socker

1 krm salt

ca 10½ dl vetemjöl

Till inkavlingen

300 g smör eller margarin

Fyllning

1½ dl riven mandelmassa

75 g smör eller margarin

1 dl socker

1 ägg till pensling

Glasyr

1 dl florsocker

2 tsk vatten

Alla ingredienser till degen skall vara så kalla som möjligt utom smöret eller margarinet som skall ha rumstemperatur

Smula sönder jästen i en skål och lös upp den i lite av mjölken. Häll på resten av mjölken och tillsätt äggen, sockret, saltet och vetemjölet. Arbeta degen en stund.

Kavla ut degen på mjölat bakbord till en rektangel ca 20x30 cm. Arbeta ut matfettet till en platta som skall täcka halva degplattan. Det går lättats mellan 2 smörpapper eller gladpack. Lägg plattan p ena deghalvan ca 2 cm in. Vik upp kanten och vik över andra deghalvan. Tryck till kanterna.

Mjöla bakbordet och vrid degen ett kvarts varv. Kavla ut degen försiktigt till ca 45x30 cm och vik degen i 3 delar. Mjöla på nytt och kavla ut degen ut den igen, vik den 3 dubbel och låt den sedan vila i kylskåpet i  15 minuter.

Gör under tiden fyllningen. Arbeta samman mandelmassa, smör eller margarin och socker till en smidig massa.

Dela degen i 2 delar och kavla ut varje del till en längd på 20 cm bred. Skär  med vass kniv ca 6 cm djupa flikar med 3 cm mellanrum längs långsidorna. Lägg fyllningen som en sträng i mitten. Pensla flikarna med med uppvispat ägg och fläta ihop flikarna genom att korsa ömsom från ena kanten ömsom från andra.

Låt bröden jäst på plåt med bakplåtspapper i ca 45 min. Pensla med ägg och grädda bröden i 225 grader ca 15 minuter.

Blanda glasyren och ringla den över då bröden har KALLNAT.

 

 

Torsdagen den 1 september 2011 kl. 16:30

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Fattiga Riddare, kommer ni ihåg?

Fattiga Riddare

Kommer ni ihåg? Jag gör Så gott.

När brödet blivit lite gammal- fräscha upp det och bjud på härliga Fattiga riddare.

1 ägg

3 dl mjölk

1 dl vetemjöl

8 st veteskivor

Smör eller margarin till stekningen.

Socker och kanel att vända dem i.

Vispa upp ägget och 1 dl av mjölken. Tillsätt vetemjölet och rör smeten slät. Tillsätt resten av mjölken

Lägg ner vetebrödsskivorna i smeten och låt dem bli mjuka. Stek dem sedan vacker bruna i smör eller margarin och vänd dem i en socker- kanelblandning. Servera dem nystekta med lite sylt eller äppelmos. 

 

 

 

 

Torsdagen den 1 september 2011 kl. 16:03

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Gräddfylld Sacherrulle

Gräddfylld Sacherrulle

 Snabbakad, receptet från en gammal Allers 1980

En rulltårta eller 8 bakelser

3 ägg

1½ dl socker

1/4 dl potatismjöl

1 tsk bakpulver

2 msk kakao

Fyllning

1½-2 dl aprikosmarmelad

3 dl vispgrädde

75 g blockchoklad

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda i potatismjöl, bakpulver och kakao och rör ner i äggsmeten.

Häll smeten i en långpanna, ca 30-40 cm klädd med bakplåtspapper och bred ut smeten jämnt. Grädda kakan i 225 grader i ca 5 min. Stjälp upp kakan på sockrat papper. Låt den svalna.

Bred marmeladen över kakan. Vispa grädden hårt och bred den ovanpå. Rulla ihop kakan ganska hårt. Smält blockchokladen över vattenbad eller i micron och ringla över rullen.

Skär den i bitar eller servera den som tårtrulle.

 

 

Torsdagen den 1 september 2011 kl. 15:52

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014