Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Tjälknöl

Tjälknöl som jag tycker verka intressant i smaken!

Hittade receptet i en ICA tidning. Vad jag fastnade för, är att det skall vara Sambal oelek i lagen. Lite mer smakrikt.

Om någon vill testa, så kommer receptet här.

 

1 fryst nötstek eller viltstek

ca 1 kg

//

Lag

1 liter vatten

1 dl salt

2 msk socker

10 vitpepparkorn

1 msk sambal oelek

//

Sätt ugnen på 75 grader.

Lägg den frysta steken i en ugnsäker form. Ställ in i nedre delen av ugnen ca 12 timmar.

Stick in en köttermometer efter 4-6 timmar, när köttet har tinat. Låt stå i ugnen till innetemperaturen i köttet är 65-70 grader.

Lag: Koka upp ingredienserna till lagen. Låt kallna.

Lägg den varma steken i den kalla lagen när den är klar.

Låt köttet ligga i lagen i kylskåpet 4-5 timmar. Om köttet ligger längre i lagen blir det för salt.

Skär upp köttet i tunna skivor. Gott till Potatisgratäng eller Rotfruktsgratäng.

 

Onsdagen den 14 september 2011 kl. 16:05

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Äggakaka med äpplen och fläsk

Nu har jag äntligen hittat ett recept på Äggakaka

Det åt vi ofta i Skåne Recept hittade jag i en ICA tidning.

Lite som ugnspannkaka fast fler ägg gör den fluffigt luxig.

Till 4 personer

ca 400 g rimmat fläsk i skivor

2 dl vetemjöl

6 dl mjölk (3%)

7 ägg

1 stort äpple

smör, salt, peppar

Rårörda lingon till serveringen

Ugn 200 grader. Smörj en ungsäker form, ca 20x30, eller en gjutjärnspanna, ca 24 cm. (Jag är van att den gjordes i stekpanna)

Vispa ihop mjöl,mjölk,1 tsk salt och 1 krm peppar till en slät smet. Vispa ner äggen, 1 i taget. Häll smeten i formen.

Grädda 30-40 minuter, den skall stelna helt.

Dela, kärna ur och skär äpplet i klyftor.

Stek fläsket knaprigt i 1 msk smör i en stekpanna. Lägg i äpplena mot slutet och låt dem få lite färg.

Lägg fläsket och äppelklyftorna på Äggakakan och servera med lingonsylt. 

Säkert lika gott med knaperstekt Bacon.

 

Onsdagen den 14 september 2011 kl. 15:47

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014