Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Parmesangrissini gott till höstsoppan!

Gott till Höstsoppan

Parmesangrissini

Ugn 200 grader
20 st

25 g jäst
100 g smör
1½ dl vatten
1 tsk salt
1 msk strösocker
3 msk finriven parmesanost
5-6 dl vetemjöl

Till pensling:
1 ägg
2 msk sesamfrön
2 msk finriven parmesanost

Gör så här:
1. Finfördela jästen i en skål. Smält smöret i en kastrull och häll i vattnet.
Vätskan skall bli 37 grader. Häll vätskan över jästen och rör tills jästen löst upp
sig. Blanda ner salt, strösocker, parmesan och vetemjöl. Arbeta degen smidig
och låt jäsa övertäckt till dubbel storlek, ca 40 minuter.
2. Dela degen i 20 bitar och rulla ut ca 40 cm långa stänger. Lägg dem på plåt med
bakplåtspapper och låt jäsa övertäckta 30 min. Det behövs 2-3 plåtar för att alla ska få plats.
3. Pensla stängerna med uppvispat ägg och strö över parmesanost. Grädda i 15-20 min.
De ska bli knaperhårda. Låt dem svalna på galler och servera helst samma dag.
( Förvara dem annars i papperspåse eller inlindade i smörpapper. Går bra att frysa
men värm dem i så fall 10 min i ugnen i 175 grader så att de återfår sin sprödhet).

 

Lördagen den 1 oktober 2011 kl. 19:01

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Köttfärslimpa med kantareller

Detta är kanske något som passar det är ju svamptid!

Köttfärslimpa med kantareller

Beräknat för 4 portioner

800 g blandfärs
4 skivor formfranska
2 st gula lökar
1 1/2 dl mjölk
1 st ägg
2 pkt bacon
300 g kantareller
1 dl persilja
smör till stekning


Gör så här:
Sätt ugnen på 175 grader
Skär svampen i mindre bitar, finhacka löken. Fräs svamp och hälften av löken i smör. Salta och peppra. Ta från plattan och blanda ner grovhackad persilja. Skär bort kanterna på brödet, mixa med mjölk och ägg, rör om tills det blir mjukt. Blanda ner färsen och resten av löken,salta och peppra.

Forma köttfärsen till en limpa på en smord plåt eller ugnsfast form.
Gör en skåra i limpan och lägg i svampblandningen. Nyp igen limpan så att svampen täcks. Lägg baconskivorna tvärsöver. Peta in ändarna under köttfärslimpan för att få den att hålla ihop.

Grädda i ugnen i 40-45 minuter. Köttfärslimpan är färdig när vätskan den släpper ifrån sig är klar.
 

 

Lördagen den 1 oktober 2011 kl. 18:55

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014