Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Citronrutor (Afternoon tea)

Citronrutor ( Lemonsquares)

ur tidningen buffé. Har ni den, finns det fler Afternoon tea recept att hitta.

Detta recept skall jag göra.

Kan göras 1 dag i förväg. ca 15 st

100 g rumsvarmt smör

3/4 dl florsocker

2 + ½ dl vetemjöl ( ½ dl är till sista smeten)

3 ägg

2 1/4 dl socker

finrivet skal och juice av 1 citron

Garnering

1 dl finriven vit choklad

Sätt ugnen på 175 grader

Klä en rektangulär form, ca 20x24 cm, med bakplåtspapper.

Vispa snabbt ihop smör, florsocker och 2 dl av mjölet med elvisp. Tryck ut degen i formen, låt degen gå upp några centimeter på kanten. Grädda mitt i ugnen 15 minuter.

//

Vispa ihop ägg, socker, citronskal + juicen och ½ dl mjölk med elvisp.

Häll smeten i formen och grädda ytterligare 15-20 minuter. Låt svalna, stjälp upp kakan och skär i rutor.

Garnera med riven vit choklad.

Photobucket

 

  

 

 

Torsdagen den 13 oktober 2011 kl. 19:39

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Tips! Lite torrt bröd...

Ett tips som jag läst i tidningen buffé!

Släng inte bröd som börjar bli torrt. Skär det i stavar eller kuber och stek dem i olivolja.

Krutonger på surdegsbröd är gott i soppa, sallader, eller att bara äta som snacks.

 

Torsdagen den 13 oktober 2011 kl. 11:16

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Mandelkorgar till Glass och bär

Mandelkorgar

ur tidningen Buffé

ca 12 st

100 g smör

2 msk ljus sirap

1½ dl socker

½ dl vetemjöl

2 msk mjölk

100 g mandelspån

Sätt ugnen på 150 grader. Lägg bakplåtspapper på 3 plåtar.

Smält smöret på svag värme i en kastrull tillsammans med sirap, socker, mjöl och mjölk. Rör då och då och se till att smeten inte börjar koka. Tag bort kastrullen och rör ner mandeln.

Klicka ut 1½ msk smet i 4 klickar per plåt. Smeten flyter ut regält under gräddningen, men bred ändå ut klickarna lite med hjälp av baksidan på en slev.

Grädda en plåt åt gången mitt i ugnen 10-12 minuter, passa noga. De skall få jämn gyllenbrun färg.

Låt svalna på plåten 3 minuter. Lyft försiktigt upp dem med en stekspade, och lägg dem på upp och nervända koppar eller skålar. Tryck lite lätt och forma till dem med händerna. Låt kallna.

Servera med glass och bär.

Är det någon som vill göra egen glass!

Så finns det recept under knappen Mina Recept på startsidan!

 

 

Torsdagen den 13 oktober 2011 kl. 11:09

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014