Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Äppelsmulpaj, mums så gott....

Nu har jag fixat till en Äppelsmulpaj till efterrätt!

 Jag gjorde en mindre, tog hälften av receptet.

ca 1 kg äpplen

 1 tsk kanel

2 tsk socker

1 krm salt

smör till formen

Smuldeg

125 g kallt smör

2 dl vetemjöl

1 dl havregryn

1½dl socker

1½ tsk flingsalt

Ugn 225 grader

Gör smuldegen genom att nypa ihop alla ingredienser, socker och salt sist.

Skala och skär äpplena i mindre bitar alt klyftor. Blanda äpplen, kanel och saltet i den smorda formen.

Fördela smuldegen över äpplena och låt pajen stå mitt i ugnen i 20-25 minuter skall få fin färg.

Gott till glass, vispad grädde eller vaniljsås.

 

 

Tisdagen den 25 oktober 2011 kl. 15:17

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014