Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Budapest Bakelser

Budapest Bakelser

12 st

Detta är också ett gammalt Allers recept, har många i mina gömmer! Den som spar han har

Dessa skall jag baka till min kommande familjefest så det får bli dubbel sats

//

100 g nötkärnor

6 äggvitor

3 dl socker

1 dl vetemjöl

2 msk kakao

Fyllning

4 dl vispgrädde

1 msk vanila

1 burk aprikoser, persikor eller annan frukt 400g

Hacka nötkärnorna fint. Slå äggvitorna i en skål och vispa kraftigt. Tillsätt efterhand sockret och vispa tills smeten är riktigt styv.

Tag undan ca 2 msk nöthack till garneringen. Blanda resten med vetemjölet och kakaon och vänd ner detta i marängsmeten.

Bred ut smeten i en långpanna , ca 30x40 som är klädd med bakplåtspapper. Strö på resten av nöthacket och grädda kakan i 175 grader ca 20 minuter. Stjälp upp kakan och dra genast av pappret. Låt den svalna och dela sedan upp den i 24 bitar.

Vispa grädden och smaksätt med vanila. Hacka frukten , spar något till garneringen och ta också undan lite grädde till garnering.

Blanda grädde och frukthack och lägg samman kakbitarna två och två med grädde i mellan.

Garnera med en gräddklick eller gör en (gräddstjärna) med en kakspruta. Lägg på en fruktbit

Min favorit bakelse!

 

 

 

Torsdagen den 27 oktober 2011 kl. 21:13

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Valnötsbitar

Valnötsbitar

Ytterligare ett gammalt Allers recept

3 dl kokande vatten

2 dl grahamnsmjöl

50 g smör eller margarin

50 g jäst

2 dl mjölk rumstempererad

½ tsk salt

50-75 g hackade valnötskärnor

ca 10 dl vetemjöl

1 ägg till pensling

Häll det kokande vattnet över grahamsmjölet i en skål. tillsätt smöret el. margarinet och låt det svalna tills det är fingervarmt.

Smula ner jästen i gröten och rör så att det löser sig. Tillsätt mjölk, salt och 2/3 av valnötterna samt det mesta av mjölet och arbeta till en smidig deg. Låt jäsa täckt i ca 30 min.

Dela degen i 2 bitar och rulla ut till längder ca 5 cm tjocka. Skär ca 2 cm bitar och lägg dem på plåt klädd med bakplåtspapper och låt dem jäsa på nytt ca 20 minuter.

Pensla bröden med uppvispat ägg och stö över resten av de hackade valnötterna.

Grädda i 200-225 grader i 10-12 minuter.

Smarrigt

 

Torsdagen den 27 oktober 2011 kl. 16:56

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Citrusrulle

Nu kommer fler receptFyller på mina recept!

Även detta från en gammal Allers

Citrusrulle.

3 ägg

2 dl socker

½ dl potatismjöl

3/4 dl vetemjöl

1 tsk bakpulver

rivet skal från en apelsin

Fyllning

75 g smör el margarin

1 dl florsocker

2 msk pressad apelsinsaft

1 msk kakao

Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda samman mjölsorterna  med bakpulvret och det rivna apelsinskalet och rör ner detta i äggsmeten.

Häll smeten i en långpanna klädd med bakplåtspapper, ca 30x40 och bred ut smeten jämt. Grädda kakan i 225-250 grader i ca 5 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat papper.

Rör fyllningen till en smidig massa. Bred den över kakan då den kallnat och rulla ihop den.

 

Torsdagen den 27 oktober 2011 kl. 16:29

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Tryffelkaka med mycket smak!

Med smak av tryffel!

Ett gammalt Allers recept!

//

175 g mörk blockchoklad

gärna hälften med mintsmak och hälften

vanlig blockchoklad.

175 g smör eller margarin

2 dl socker

3 ägg

1 dl vetemjöl

1 dl hackad mandel

1 tsk snabbkaffe

Bryt chokladen i bitar och smält dem över ett vattenbad, eller i micron.

Smält smöret eller margarinet på svag värme. Tag kastrullen från värmen och rör ner sockret. Skilj äggulor och vitor. Vispa äggvitorna till hårt skum.

Rör ner äggulorna i smör och sockerblandningen och därefter den smälta chokladen. Blanda vetemjöl, mandel och kaffepulvret och tillsätt detta till smeten. Vänd försiktigt ner den vispade äggvitan.

Häll smeten i en smord och bröad form, med löstagbara kanter. Grädda kakan i 175 grader 30-35 minuter.

Låt kakan svalna lite innan den lossas från formen. Kakan har ett krasigt ytterskikt och är lite smeteig inuti. Servera kan med en klick vispad grädde och ev bär eller frukt!.

Låter smarrigt eller?

 

Torsdagen den 27 oktober 2011 kl. 16:15

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014