Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Osttårta

Osttårta

 

Pajdeg

125g smör el margarin

3 ½ dl vetemjöl

1-2 msk grädde

Fyllning

175 g naturell mjukost, typ tubost

100 g ädelost

75 g riven ost, typ greve

3/4  grädde (kaffegrädde går bra)

vindruvor till garnering

1 ägg till pensling av bottnarna

Arbeta tillsamman pajdegen. Låt den vila i kylskåper ca en ½ timme.

Dela degen i 2 delar och tryck eller kavla ut varje del till en rund platta, ca 20 cm i diameter på bakplåtspapper. Lägg över på plåt och snygga till kanterna. Pensla med uppvispat ägg och grädda bottnarna i 200 grader ca 10 minuter.

Låt dem kallna. OBS. ta det försiktigt med bottnarna de är mycket spröda.

Mosa ädelosten och blanda samman de olika ostsorterna. Späd med grädde till en slät massa.

Lägg ostmassan mellan bottnarna. Spara lite till garnering.

Servera med vindruvor.

 

Fredagen den 11 november 2011 kl. 21:52

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kyckling på risbädd med currygrädde

Kyckling på risbädd med banan och currygrädde!

ca 4 personer

2 dl ris

1 grillad eller stekt kyckling

2 stora bananer

3 dl vispgrädde

1 tsk curry

½ tsk salt

1 dl salta jordnötter (kan uteslutas)

Koka riset! Bena ur kycklingen och dela den i bitar. Skala bananerna och skiva dem.

Vispa grädden och smaksätt med curry och salt.

Täck en ugnfast form med riset i botten. Lägg över kycklingköttet, bananskivorna och täck med grädden. Strö över jordnötterna.

Gratinera i 250 grader 15-20 minuter till den fått fin färg.

Servera med sallad och lite bröd till.

 

Fredagen den 11 november 2011 kl. 21:34

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Bearnaisesås

Finns det något godare än den hemgjorda Bea såsen?

Det gäller bara att vara försiktig, så den inte skär sig.

Sås för ca 6-8 personer.

 

175 g smör

½ dl vatten

2 msk vinäger

1 msk finhackad schalottenlök

2 persiljekvistar

1 msk dragon

3 äggulor

½ msk smulad dragon

salt och vitpeppar

1. Smält smöret och låt det svalna till rumstemperatur. Koka ihop vatten, vinäger, lök, persilja och en matsked dragon, reducera till hälften återstår.

2. Sila blandningen och häll tillbaka vätskan i kastrullen, tillsätt äggulorna och sjud blandningen i vattenbad under kraftig vispning till den tjocknat.

3. Vispa i smöret droppvis i början, sedan i en tunn stråle och vispa tills såsen är fluffig och blank.

4. Smaka av med ½ msk smulad dragon, salt och peppar.

Servera direkt, såsen går inte att återuppvärma, men kan även ätas sval.

 

Fredagen den 11 november 2011 kl. 21:16

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014