Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Brännesnuda, vad är det?

Nu kommer ett recept till som jag aldrig har hört talas om!

På Anderlövs Gästgivargård, har man kunnat äta denna rätt, kanske även idag.

Recept till 6 personer

½ dl korngryn

3 jordärtskockor i skivor

1 mindre kålrot i skivor

1 palsternacka i skivor

3-4 morötter i skivor

1 purjolök i skivor

6-7 hg rökt skinka eller rökt bogfläsk

3/4 -1 l vatten

5 potatisar i skivor

1 tsk salt

Låt korngrynen ligga i vatten ca 12 timmar. Häll bort vattnet.

Lägg i grönsakerna, utom potatisen, i en gryta tillsammans med korngryn och rökta skinkan. Lägg på locket och koka grönsakerna tills de nästan är mjuka, ca 30 minuter. Tag upp skinkan. Lägg i potatisen och låt dem koka med de andra grönsakerna, tills de är färdiga, ytterligare ca 30 minuter.

Rör om lite då och då. Smaka av.

Skär skinkan i skivor och lägg dem ovanpå de kokta grönsakerna och servera direkt från grytan.

 

 

 

Söndagen den 13 november 2011 kl. 18:00

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Tunnbindarens Kalvgryta

Matelote de veau des Tonneliers!

Så heter igentligen denna gryta!

Nu skall vi börja med de gamla recepten!

Tunnbindarens Kalvgryta!

8 personer

2 kg kalvkött

(bringa,rygg,eller bog) i portionsbitar

75 g smör el margarin

2 msk salt

5 vitpepparkorn grovt krossade

3 msk vetemjöl

6-7 dl rödvin

15 smålökar

4 morötter i tärningar

1 stor persiljekvist

1 lagerblad

1 krm timjan

1 krm salvia

1 krm dragon

1 krm körvel

Till Garneringen

2 msk finhackad persilja

Bryn köttet i omgångar.

Lägga smör el margarin i stekpanna. När det är brynt (165 grader) lägg i köttbitarna, bryn alla sidor. Salta och peppra. Flytta över köttet till en tjockbottnad gryta. Pudra över mjölet och späd med rödvinet. Lägg i lök, morötter och persiljan, lagerblad samt timjan,salvia, dragon ovh körvel. Lägg på locket och låt rätten koka på svag värme tills köttet är mört, ca 1½ timme.

Om såsen ser tunn ut, låt grytan koka på stark värme utan lock de sista minuterna, så att såsen kokar ihop. Smaka av. Strö över persilja.

Passar bra med kokt potatis till!

Grytan kan göras dagen innan den skall serveras.

 

 

 

 

Söndagen den 13 november 2011 kl. 16:13

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014