Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Friterad Spätta med Tartarsås

Friterad Spätta med Tartarsås!

Recept kommer ursprungligen från Svaneholsms slott.

4 personer

600 g spättafilé, ½ tsk salt och 1 knippe persilja

Frityrsmet

2 dl vetemjöl, ½tsk salt

1½ dl mjölk, 2 msk smält smör, 1 äggvita

Till fritering

3/4 -1 kg  m-kokos

Tartarsås

Majonas:

1 äggula - ½ tsk senap

1½ dl matolja - 1 tsk vinäger - salt - vitpeppar

Kryddsammansättning

3 msk hackad picklers - 3 msk stark senap

½ msk ättiksprit - 3 msk hackad persilja

 

Skölj filéerna, låt dem rinna av. Blanda vetemjöl, salt, mjölk och smör till frityrsmeten.

Vispa äggvita till hårt skum och blanda försiktigt ner den i smeten strax innan fisken skall friteras.

Värm kokosfettet till 180 grader. Undvik att överhetta det. Kolla med en bit vitt matbröd, som skall bli gyllenbrun på 1 min.

Doppa fiskfilérna i frityrsmeten. Fritera några åt gången i ca 2 minuter på varje sida. Låt filérna rinna av på hushållspapper Steka persilja noga efter skjölningen. Nyp av de grova stjälkarna och fritera persiljan några ögonblick.

Blanda äggulan och senapen till majonnäsen. Tillsätt vinäger, salt, peppar. Smaksätt med picklers, senap, ättiksprit och hackad persilja.

Servera fisken ny friterad med friterad persilja, såsen, citronklyftor, och om så önskas, kokt potatis.

Jag tror  även det är gott med Pommes Frites till!

 

 

 

 

Måndagen den 14 november 2011 kl. 14:40

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Annorlunda Sjömansbiff

Annorlunda Sjömansbiff!

Denna rätt har jag aldrig ätit, men rycker om lerver så den skall testas.

4 personer

500 g ungnötslever i skivor

75 g smör el. margarin till stekningen

3 stora gula lökar, skivas

12 medelstora potatisar, skivas

3-4 morötter , skivas

1 dl hackad persilja

1-2 msk kapris

10-15 syltlökar

1-1½ tsk salt, vitpeppar

3 kryddpepparkorn

2 lagerblad

5 dl sky eller buljong eller pilsner.

Dela ev levern på mitten, bryn dem på båda sidorna. Vispa ur pannan med lite vatten och spar skyn. Bryn löken .

Varva potatis,lök,lever,morötter,persilja,kapris och syltlök i en ungsfast form eller gryta. Översta och understa lagret skall bestå av potatis. Salta och peppra mellan varven. Lägg i lagerbladen och kryddpepparkornen. Häll över skyn och buljongen eller pilsnern. Lägg på lock eller folie på grytan och sätt in i ugnen för att efterstekas i 200 grader till potatisen är mjuka, ca 1 timme. Tag av locket efter halva tiden.

Bon Apetit

 

 

 

 

Måndagen den 14 november 2011 kl. 09:33

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014