Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Äppelmaräng

Äppelmaräng

 

4-6 personer

1 sockerkaksbotten

5-6 äpplen, skalade, skurna i klyftor.

Sockerlag

3 dl vatten - 1 dl strösocker

Maräng

3 äggvitor - 1 dl socker

Till Garneringen

½ dl flagad mandel

Koka upp sockerlagen. Lägg i så många äppelklyftor som får plats i ett lager, lägg på lock och koka den tills de är mjuka. Tag upp dem och koka och koka nästa omgång.

Dränk in sockerkakan med den lag som är kvar och lägg äpplena på kakan. Vispa äggvitan till hårt skum. Tillsätt sockret och vispa ytterligare några minuter.

Bred marängen över äpplena. Strö över den flagade mandeln och sätt in kakan i 175 grader för att få färg, 6-8 minuter.

Servera äppelmarängen avsvalnad med grädde eller vaniljsås.

Receptet på Äppelmarängen

kommer från Råå Wärdshus.

 

 

 

Tisdagen den 15 november 2011 kl. 08:46

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014