Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

4 personer

1 liter färska eller 3 dl djupfrysta kantareller.

(trattkantareller fungerar utmärkt)

1 klick smör

4 msk vetemjöl

1 liter grönsaksbuljung

1 msk tomatpure

1½ dl grädde

1 msk vanlig mögelost

1 tsk citronsaft

perilja

salt

peppar

Fräs kantarellerna i smöret. Blanda i mjölet och häll på buljungen under omrörning, lite i taget. Lägg i ost och tomatpuré.

Koka ca 10 minuter. Blanda i grädden och citronen, klipp över persilja.

Färdig att servera!

//

Gott till är surdegsbröd, med västerbottenost som gratineras i ugnen. Använd bakplåtspapper.

Skär skivor av brödet, dela skivorna i ca 3 cm längder. Lägg på osten och gratinera tills det fått färg. Innan servering ha på lite olivolja på brödet

Bon apetit


 

 

Torsdagen den 24 november 2011 kl. 20:23

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Hemlagad grov senap!

Hittade ett bra recept på hemlagad grov senap!

Tidigare år har jag gjort min på ett annat gammal sätt. Rullat senapskornen i en bunke och använt en gammal kanonkula. Den fick jag överta från min mamma.

Detta recept är betydligt enklare

Grundrecept

ca 2 dl.

2 påsar gult senapsfrö

1 påse brunt senapsfrö

1½ dl vatten

2 msk senapspulver

2 msk socker eller honung

1 msk vitvinsvinäger

½ dl solrosolja eller någon annan neutral olja.

Smaksättningar

Apelsinsenap

2 tsk finrivet apelsinskal

1 msk apelsinsaft

Chili och honungssenap

½ urkärnad finhackad röd chili eller 2 tsk chilliflakes

2 msk honung.

Koka senapsfröna i vatten ca 5 minuter. Använd stålkniven i matberedare. Häll frön och vatten i beredaren, låt maskinen gå 3-5 minuter till senapen fått krämig konsistens av de gula kornen. De bruna finns kvar som små korn. Tillsätt resten av ingredienserna mot slutet. Färsk hemlagad Skånsk senap är starkare än senap som fått stå några dagar och mogna.

Nu har du en naturell senap.

 

Smaksätt enligt nedan.

Alla varianterna håller flera månader i kylen.

För apelsinsenapen. Riv apelsinskalet ner i senapen. Pressa i saften. Blanda väl.

För chili-honungssenapen. Hacka chilin, lägg i senapsen. Häll i honungen. Blanda väl.

Testa gärna receptet!

 

 

 

Torsdagen den 24 november 2011 kl. 11:54

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [12] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014