Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Julkaka med klippt kant

 

Julkaka med klippt kant

 

100 g smör

3 dl mjölk

50 g jäst

1 dl strösocker

1 tsk salt

1 dl russin

2 tsk malen kardemumma

½ påse hackade syltade apelsinskal

9-10 dl vetemjöl

Pensling och garnering

1 uppvispat ägg

pärlsocker

Smält smöret häll i mjölken och värm till 37 grader. Häll blandningen i en bunke, smula ner jästen. Tillsätt socker, salt ,russin, kardemumman och apelsinskalen.Arbeta samman till en smidig deg.Låt jäsa till dubbel storlek. Tag upp degen på bakbordet, arbeta den tills den släpper från bordet. Forma degen till en rund bulle och platta ut den. Lägg kakan på bakplåtspapper på plåt.Klipp kanterna runt om som till en fläta. Låt kakan jäsa på plåten.

Pensla med uppvisat ägg och strö pärlsocker i mitten på kakan. Grädda i 200-225 grader i ca 15-20 minuter

 

 

Tisdagen den 29 november 2011 kl. 15:37

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014