Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Ost och Sesambollar

Något jag verkligen tycker ni skall testa!

24 st

2½ dl riven ost Västerbottenost

2 msk smör

1½ dl vetemjöl

2 msk vatten

1 krm cayennepeppar

24 oliver med fyllning

1 dl sesamsfrön

ugn 200

Hacka samman ost,smör,mjöl,vatten och cayennepeppar till en deg i matberedaren. Låt oliverna rinna av.

Dela degen i 24 bitar och rulla till bollar. Rulla dem i sesamfröm och lägg dem på en plåt med bakpapper. Tryck ner en oliver i varje boll och grädda dem ca 15 minuter.

Dubbel sats på bilden.

 

Söndagen den 29 januari 2012 kl. 12:47

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Snabba Mazarinmuffins

Mazarinmuffins

gör du med ett paket Mazarinkaka! Snabbt om du inte vill stå länge i köketEtt paket får alltid plats i skåpet

Satsen ger 10 muffins.

Ugn 225 grader

1 pkt mazarinkaka

50 g smält smör

5  jordgubbar eller 10 andra bär

Blanda mixen enl anvisning på paketet, tillsätt smör för att få en saftigare kaka. Häll smeten i muffinsformar och grädda ca 15 minuter. Låt dem svalna.

Rör samman glasyren som finns på paketet i en skål och doppa ner muffinsen. Tryck fast ½ jordgubbe eller den frukt/bär du vill ha på.

 

 

Tisdagen den 24 januari 2012 kl. 22:42

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Bakad Brietårta med frukt och nötter

Bakad Brietårta med torkad frukt, honung och nötter

Jag letar recept nu. Detta hittade jag i en reklamtidning. Gillar nya varianter och smaker. Denna Brietårta skall jag testa i veckan. Bra ostdessert, som skall serveras ljummen20 min i 200 grader. Jag kommer att förbereda det mesta, så det  bara är honungen kvar innan den skall in i ugnen.

ca 10 portioner

 

//

1 Brietårta (inte allt för mogen)

100 g grovt hackade osaltade pistaschnötter eller mandel

eller hasselnöter (gör en nötblandning)om du vill.

150 g tärnad torkad frukt som tex, russin,fikon eller aprikoser

1 dl flytande honung

Dela osten  horisontellt till 2 tårtbottnar. Blanda nötter och frukt.Fördela hälften på underdelan av osten och ringla över hälften av honungen. Lägg på överdeln och tryck till. Ställ in i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i 5 minuter. Ta ut tårtan, fördela resten av blandningen på överdelen och ringla över resten av honungen.

 

Söndagen den 22 januari 2012 kl. 14:31

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

Ostbollar med räktopp

Dessa Ostbollar med räkor kommer jag att göra som

tilltuggen till min  fest. Det får nog bli dubbel sats

Gott och snabb att göra, det gillar jag

//

12 st

3 dl riven lagrad smakrik ost

50 g färskost med gräslökssmak

2-3 msk finhackad gräslök

3 skivor formbröd

12 skalade räkor

1 dl solrosskott

Blanda riven ost med färskosten och forma 12 bollar. Rulla dem i gräslök. Rosta brödet och skär bort kanterna. Skär ett kryss diagonalt i brödskivorna så att du får 12 små trekanter. Fäst en räka med tandpetare i varje ostboll och placera dem på de rostade trekanterna. Garnera med solrosskott.


 

 

Fredagen den 20 januari 2012 kl. 21:57

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Kokospannacotta med Frukttopping.

Kokospannakotta med Tropisk Frukttopping

Jag gillar kokossmak, så detta recept skall jag testa.

Hittat receptet i Buffè

//

1 liten tetra kokosmjöl

3 dl vispgrädde

3/4dl gelésocker

1 tsk vaniljsocker

(Jag kommer att ha i lite kokosflingor, fast det inte står i receptet)

Frukttopping

½ färsk ananas

1 passionsfrukt

1 msk rårörssocker

finrivet skal av 1 lime

1 msk hackad mynt

Häll kokosmjölk, grädde och gelé i en kastrull.Koka upp och låt koka ½ minut. Ta kastrullen från värmen. Rör ner vaniljsocker. Häll upp i portionsglas. Ställ i kylen för att stelna ca3 timmar.

Frukttopping: Skär bort rotstocken och skala ananasen. Skär fruktköttet i små tärningar.Blanda med urgröpt passionsfrukt, socker, limeskal och mynta.

Toppa pannacottan med frukterna strax före servering.

//

Mitt tips

Jag gör ofta ett tunt lager mellan pannacottan och frukten.

På gelésocker paketet står hur man skall göra. I denna pannacotta skall jag ta lite ananassaft av den överblivna halvan, och blanda med gelèsocker enligt beskrivnngen på paketet. Lagerblandningen skall man inte göra förrän pannacaottan stelnat. Sedan får den stå kvar i kylen ett tag innan frukten läggs på.

 

 

Torsdagen den 19 januari 2012 kl. 15:15

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Tartelleter med löjrom eller sikrom

Funderingar till mitt kalas!

Håller på att gå igenom olika recept, kanske dessa skulle vara en bra förrätt. Kan göra i ordning i förvägDet gäller att dubbla satsen om det skall räcka

//

Tarteletter med löjrom
8 portioner
i småformar eller en stor form
ugn 200 grader

Pajdeg:
126 g smör
3 dl vetemjöl
1 msk vatten

Fyllning:
3 ägg
2 dl vispgrädde
150 g riden västerbottenost
salt, svartpeppar

Garnering:
2 dl créme fraiche
½ dl hackad dill
½ dl hackad gräslök
100 g löjrom

 

Gör så här:
1. Pajdegen:
Blanda ingredienserna till pajdegen i en matberedare. Tryck ut degen i
8 tartelettformar eller en stor pajform, ca 24 cm i diameter. Låt stå i
kylskåp 30 minuter.
2. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet ca 10 minuter.
3. Fyllning:
Vispa ägg och grädde. Tillsätt ost, salt och peppar. Häll fyllningen i pajskalet och grädda
portionsformarna 10-15 minuter eller den stora pajformen 20-25 minuter. Pajen ska ha stelnat och
fått fin färg. Låt svalna.
4. Garnering:
Blanda créme fraiche, dill och gräslök och bred det ovanpå pajen, klicka på löjrom
och servera

 

 

 

Tisdagen den 17 januari 2012 kl. 11:02

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Fisk Florentine

4 pers.

1 paket djupfryst spätta

salt

1 msk smör eller margarin

2 skivor citron

2 stora paket djupfryst hel spenat

1 msk smör eller margarin

salt, peppar

Sås

2 msk smör eller margarin

 1 msk mjöl

2 äggulor

1 dl vatten (och fiskspadet)

1 dl grädde

salt, vitpeppar

½ msk citronsaft

Låt fiskblocket fina såatt filéerna går att sära. Klipp gärna filéerna mitt itu på längden, salta och rulla ihop dem till rulader. Ställ ruladerna tätt i en smord eldfast form eller gryta. Klicka på resten av smöret, lägg på citronskivorna, läågg på locket på formen eller grytan och koka filéerna ovanpå spisen eller i ugnen i svag värme tills de är vita, omkring 10 minuter.

Lägg en klick smör i en kastrull, lägg i spenatblocket och låt det tina. Krydda och bred ut spenaten på ett fat. Placera fiskruladerna på spenaten.

Sås

Smält hälften av smöret i en tjockbottnad gryta. Låt den svalna. Sätt till äggulor, mjöl och vatten eller(fiskspad)

Sjud såsen och sätt till grädden lite i sänder samt resten av smöret i klickar. Smaka av såsen och häll den över fiskruladerna. Garnera med räkor och dillkvistar.

Servera med kokt eller pressad potatis.

Allt kan bytas ut mot färsk fisk , t ex forell,gös ,slätvar, sjötunga eller kolja,

½ kg färsk spenat (skall förvällas)

Smarrigt

Receptet finns även under Mina recept

 

Tisdagen den 10 januari 2012 kl. 14:06

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mina bästa bullar!

Nu skall ni få receptet på min bästa bullar!

25 st

150 g smör eller margarin

50 g socker

30 g jäst

3 dl kall mjölk

8-9 dl vetemjöl

Fyllning

75 g smör eller margarin

50 g sötmandel (mald)

½ msk vetemjöl

 

Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta snabbt ihop degen. Lägg sedan degen med en sked i smorda formar eller i pappersformar och låt jäsa 2 timmar. Gör ett hål i den jästa bullen och lägg i lite av fyllningen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över socker. Grädda i 275 grader i 8 min.

Fyllningen kan varieras med äppelklyftor rullade i socker och kanel som sticke ner i bullen.

Receptet läggs även under Mina Recept!

 

 

Tisdagen den 10 januari 2012 kl. 13:37

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Punschparfait med mandeltäcke

Punchparfait med mandeltäcke

8-10 personer

Mandeltäcke

200 g mandelmassa

2 äggvitor

2 msk mandelspån

Parfait

3/4 dl punsch

75 g mörk choklad

1 vaniljstång

5 äggulor

1 1/4 dl socker

5 dl vispgrädde

Dagen före servering:

Sätt ugnen på275 grader. Riv mandelmassan grovt. Mixa massan med tillsammans med äggvitorna ca 3 min. till en slät smet.

Lägg en 1 ½ l avlång form med ovansidan ner mot ett bakplåts papper. Rita längs med kanten på formen.

Spritsa eller bred ut mandelmassan på bakplåtspappret. Strö över mandelspån. Ställ i frysen ca 10 minuter.

Grädda mandelbottnen 6-8 minuter i nedre delen av ugnen tills den fått fin färg.

Parfait:

Finhacka chokladen. Dela vaniljstången på längden och skrapa ut fröna.

Vispa äggulor, vaniljfrön, socker och punsch 2-3 minuter med elvisp.

Vispa grädden fast. Rör ner den i äggsmeten och blanda med chokladen.

Klä en brödform med plastfolie. Fyll formen med parfaitsmeten. Avluta med att lägga på mandeltäcket med ovansidan uppåt, skär ev bort lite av kanten så att mandeltäcket passar.

Ställ i frysen minst 8 timmar före servering.

Servera med färsk frukt i bitar. Eller olika färska/frysta bär.

 

 

Söndagen den 8 januari 2012 kl. 19:42

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014