Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          

     

Fisk Florentine

4 pers.

1 paket djupfryst spätta

salt

1 msk smör eller margarin

2 skivor citron

2 stora paket djupfryst hel spenat

1 msk smör eller margarin

salt, peppar

Sås

2 msk smör eller margarin

 1 msk mjöl

2 äggulor

1 dl vatten (och fiskspadet)

1 dl grädde

salt, vitpeppar

½ msk citronsaft

Låt fiskblocket fina såatt filéerna går att sära. Klipp gärna filéerna mitt itu på längden, salta och rulla ihop dem till rulader. Ställ ruladerna tätt i en smord eldfast form eller gryta. Klicka på resten av smöret, lägg på citronskivorna, läågg på locket på formen eller grytan och koka filéerna ovanpå spisen eller i ugnen i svag värme tills de är vita, omkring 10 minuter.

Lägg en klick smör i en kastrull, lägg i spenatblocket och låt det tina. Krydda och bred ut spenaten på ett fat. Placera fiskruladerna på spenaten.

Sås

Smält hälften av smöret i en tjockbottnad gryta. Låt den svalna. Sätt till äggulor, mjöl och vatten eller(fiskspad)

Sjud såsen och sätt till grädden lite i sänder samt resten av smöret i klickar. Smaka av såsen och häll den över fiskruladerna. Garnera med räkor och dillkvistar.

Servera med kokt eller pressad potatis.

Allt kan bytas ut mot färsk fisk , t ex forell,gös ,slätvar, sjötunga eller kolja,

½ kg färsk spenat (skall förvällas)

Smarrigt

Receptet finns även under Mina recept

 

Tisdagen den 10 januari 2012 kl. 14:06

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Mina bästa bullar!

Nu skall ni få receptet på min bästa bullar!

25 st

150 g smör eller margarin

50 g socker

30 g jäst

3 dl kall mjölk

8-9 dl vetemjöl

Fyllning

75 g smör eller margarin

50 g sötmandel (mald)

½ msk vetemjöl

 

Blanda alla ingredienser i en bunke och arbeta snabbt ihop degen. Lägg sedan degen med en sked i smorda formar eller i pappersformar och låt jäsa 2 timmar. Gör ett hål i den jästa bullen och lägg i lite av fyllningen. Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö över socker. Grädda i 275 grader i 8 min.

Fyllningen kan varieras med äppelklyftor rullade i socker och kanel som sticke ner i bullen.

Receptet läggs även under Mina Recept!

 

 

Tisdagen den 10 januari 2012 kl. 13:37

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Saffransbak

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014