Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Bakad Brietårta med frukt och nötter

Bakad Brietårta med torkad frukt, honung och nötter

Jag letar recept nu. Detta hittade jag i en reklamtidning. Gillar nya varianter och smaker. Denna Brietårta skall jag testa i veckan. Bra ostdessert, som skall serveras ljummen20 min i 200 grader. Jag kommer att förbereda det mesta, så det  bara är honungen kvar innan den skall in i ugnen.

ca 10 portioner

 

//

1 Brietårta (inte allt för mogen)

100 g grovt hackade osaltade pistaschnötter eller mandel

eller hasselnöter (gör en nötblandning)om du vill.

150 g tärnad torkad frukt som tex, russin,fikon eller aprikoser

1 dl flytande honung

Dela osten  horisontellt till 2 tårtbottnar. Blanda nötter och frukt.Fördela hälften på underdelan av osten och ringla över hälften av honungen. Lägg på överdeln och tryck till. Ställ in i ugnen på en plåt med bakplåtspapper i 5 minuter. Ta ut tårtan, fördela resten av blandningen på överdelen och ringla över resten av honungen.

 

Söndagen den 22 januari 2012 kl. 14:31

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [6] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 November 2017

 Oktober 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014