Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

En Bakdag hade jag tänkt mig

Muffinskaka. Smuldeg med havregryn på toppen!

Idag skall jag göra samma men i muffinsformar, så jag kan stoppa några i frysen. 

//

Muffinssmet
100 gsmör
2 ägg
1.5 dl strösocker
1 tsk vaniljsocker
2 dl mjölk
1 st citron, skalet
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 nypasalt

//
Fyllning:
2-3 st stora äpplen
1 msk smör till stekning
2 msk strösocker
2 tsk malen kanel

Gott att byta ut äpplen mot tex mintchoklad i bitar. Stoppa i chokladen efter du lagt smeten i formarna.

//
Smuldeg:
75 g kallt smör
2 dl havregryn
1 dl vetemjöl
1 dl strösocker

 


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal.

2. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt.

3. Skär äpplena i klyftor. Stek dem i smör, strösocker och kanel. Låt svalna.

4. Blanda äpplena med muffinssmeten och fyll formarna till 2/3 med smet.

5. Tärna smöret och nyp ihop med havregryn, vetemjöl och strösocker i en bunke.

6. Strö lite smuldeg på toppen av varje muffins.

7. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små

 

 

 

 

Tisdagen den 28 februari 2012 kl. 11:19

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [5] Kommentera detta inlägg

 

Toppen bra Pajrecept.

 

Marmor´s paj!
Receptet är ett sådant som man kan lägga till och dra ifrån lite
som man tycker, och har hemma.

Gör en Pajdeg med ägg

//
2 pkt crabstics alt 200 gram räkor, rökt lax, eller kräftstjärtar
2 st. kokta ägg hackade
1 st. hackad lök
½ dl hackad dill
250 g kesella eller cremé fraiche
3 dl gräddfil eller cremé fraiche
2 tsk gelatinpulver eller 4 blad gelatin och 2 tsk vatten

//

Börja med en vanlig pajdeg med ägg som trycks ut i en form med löstagbara kanter.
Ställ in formen i frysen ca 15 minuter innan den gräddas, så sjunker den inte ner så mycket.

Grädda i 200 grader tills skalet fått fin färg.

Blanda crabstics, ägg, dill, kesella, gräddfil. Blanda i det smälta gelatinet. Bred ut smeten i pajbotten och ställ i kylen att stelna ett par timmar
Dekorera efter behag.

Bon apetit
 

 

 

Måndagen den 27 februari 2012 kl. 20:38

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [3] Kommentera detta inlägg

 

Låter väl fräscht

 

Låter inte detta fräscht och gott?

Sitter och bläddrar i en gammal reklamtidning och hittar detta recept på en Citrussallad med Kanelyoghurt och Rostade Hasselnötter.

4-6 portioner

1 ananas

2 apelsiner

2 grapefrukter

//

Kanelyoghurt

2 dl yoghurt

1 tsk vaniljsocker

1 tsk kanel

//

Topping

2 msk honung

1 dl hasselnötter

Skala ananasen och skiva på tvären så tunt det går. Du behöver inte ta hänsyn till den annars så kärva roten, den är fullt ätbar i tunna skivor.

Skala apelsinerna och grapenfrukten och skär ut hinnfria klyftor. Blanda alla ingredienser till kanelyoghurten. Rosta hasselnötterna i en torr het panna ca 2 minuter och hacka dem grovt. Lägg uppfrukterna på ett fat eller i skålar. Toppa med honung och rostade hasselnötter. Servera med en klick kanelyoghurt.

Bra dessert som man kan göra i förväg, och mycket

vitaminer

 

 

 

Lördagen den 25 februari 2012 kl. 14:14

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [9] Kommentera detta inlägg

 

Semlor som jag bakar

Photobucket

 Semlor
 Bra recept på semlor. Klart lönsamt att baka.
Det blir ca 15 bullar.

Ingredienser:
100 gram margarin
3 dl mjölk
75 g jäst
0,5 tsk salt
1 dl socker
1 ägg
0,5 tsk hjorthornssalt
9-10 dl vetemjöl

Sätt ugnen på 225-250° C.
Smält margarinet och tillsätt mjölken. Värm till 37° C. Smula ner jästen i degbunken och häll över mjölken. Blanda väl. Blanda i övriga ingredienser. Arbeta ihop till en slät deg. Låt degen jäsa 10 minuter i degbunken.
Ta upp degen och knåda den lite på mjölat bakbord. Dela den i ca 15 bitar. Rulla varje bit till en rund boll och lägg på smörad (eller bakplåtspappersklädd) plåt. Låt jäsa under bakduk i 25-30 minuter. Grädda i 5-10 minuter tills de får fin färg. Låt kallna.
Skär toppen på bullarna till lock. Gröp ur bullarna och blanda kråmet med mandelmassa. Blanda sedan massan med lite mjölk eller grädde, så att konsistensen blir mjukare.
Lägg inkråmet i bullarna, på med vispad grädde och sen locket ovanpå. Pudra lite florsocker över och du har en perfekt semla.

 

 

 

Måndagen den 13 februari 2012 kl. 12:53

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [14] Kommentera detta inlägg

 

Tips! Hur du kan minska matsvinnet!

 Photobucket

Det sägs att vi har ett högt matsvinn i landet. Jag hittade lite tips som gör att vi kanske kan bli bättre att ta hand om maten. Vissa saket tänker man kanse inte på i all hast!

Ta en titt i kylskåpet innan du handlar.

Planera din inköp

Välj kort datum på mejerivaror (mjölk, grädde) om du skall

använda dem snart.

(Det är jag dålig på, och dessutom är de billigare)

Frys in grädde och mjölk om de riskerar att bli gamla. Bra till såser

Övermogna tomater är bra att göra tomatsås på.

Skrynlig paprika är toppen att fylla med köttfärs och ugnsbaka, eller göra parikasås av.

Många exotiska frukter är som bäst när de ser tråkiga ut,

gör en fruktsallad.

Mangon och bananer är som sötast när de ör mjuka. Perfekta att göra juice eller smoothie av. Vill du inte göra det, skiva och frys in frukten så länge.

Mörka scampinjoner är inte dåliga,gör sig bra att i en korv eller köttgryta.

Ansa grönsaker och rotfrukter som tappat lite av sin frächör och rosta i ugnen.

Gör krutonger av gammalt bröd.

Tärnad potatis, kött och grönsaker bli en god omelett.

Tycker själv att jag blivit bättre på att ta vara på det som finns i kylen idag Det finns alltid något som man göra en god middagsrätt av!

 

Onsdagen den 8 februari 2012 kl. 12:21

Marmors Tips | Permalänk | Kommentarer [13] Kommentera detta inlägg

 

Olivolja till va då?

 

OLIVOLJA

Denna olja är otrolig!

Många använder den mest till dressingar. Men det finns andra användnings områden som den är toppen till

Jag har fått tips i flera år av en spansk kompis, att jag skall använda den till att smörja kroppen, ansiktet med istället för alla krämer till kropp och ansikte.

Men jag har inte tagit till mig den informationen riktigt förrän nu. Har liksom tyckt att den tillhör matavdelning

Nu har jag börjat och är supernöjd. Huden blir så len och mjuk, den tränger in i huden och smörjer även upp det som finns innanför, typ ådrorna.

Det kletar inte! Det luktar inte! Känns bara skönt

Gör som jag gör, spara de olivoljan som finns kvar på flaska när du köper ny. Efter ett tag så har du en flaska som på bilden

Jag vet inte om ni har läst för många år sedan, att man rekomenderade Kron Olja till äldre att smörja sin ben med. Detta för att blodådrorna skulle hålla smidigheten. Jag vet att min pappa blev rekommenderad att göra detta!

Men nu är det Olivolja till kroppen, som är toppen

Så det blir min kroppslotion framöver, då vet jag att det är en naturlig produkt!

Ha en fin dag!

 

 

Tisdagen den 7 februari 2012 kl. 10:47

Marmors Tips | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014