Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Sjömanskyckling, nytt för mig!

 

 

 

Idag köpte jag tunnskivada kycklingfiléer. På paketet fanns ett litet receptblock. Där Leif Mannerhaim gjort lite recept med skivad  kycklinfiléer.

Där hittade jag ett recept på Sjömanskyckling som jag måste testa. Konstigt att man inte tänkt på kyckling, när man gör Sjömansbiff. Kanske beror det på att det alltid varit kött i  alla recept tidigare.

Om det är någon fler som vill testa skall man göra så här.

4 personer

1 paket skivad kycklingfilé

4 skivor rökt fläsk

8 potatisar i skivor

1 skivad gul lök

10 hyvlade champinjoner

6 lagerblad

15 cl ljust öl

½ msk krossad kryddpeppar

6 dl kycklingbuljong

1 dl skivad purjolök

salt & peppar

hackad gräslök

Stek allt var för sig. Salta och peppra. Värm öl,buljong lagerblad och kryddpepparn i en kastrull. Varva sedan alla ingredienser i en gryta, häll över vätskanl Lägg på locket och ställ in grytan i ugnen i 130 grader ca 1 timme. Garnera med gräslök.

Har man ingen stekgryta, ta en ugnfast form och täck med folie.

Bon Apetit


 

 

Måndagen den 5 mars 2012 kl. 16:53

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Fyllda ägghalvor med olika röror

 

 

 

3 st 8 minutersägg

1 burk röd stenbitsrom

2 msk finhackad rödlök

1½ dl créme fraiche

Dela äggen, pilla ut äggula och hacka den. Blanda rom, lök och créme fraiche och blanda sedan ner den hackade äggulan.

Fyll sedan halvorna med massan. Garnera med en dillkvist.

//

Gott är det också att byta ut romen mot hackad ansjovis eller

hackade räkor.

//

3 st 8 minutersägg

1 mogen avokado

1 msk pressad citronsaft

2 droppar tabasco

salt

1 dl créme fraische

rökt lax i strimlor

dillkvistar

Dela och gröp ur äggulan som ovan och blanda ihop. Lägg laxstrimlorna på röran som garnering.

 

 

Måndagen den 5 mars 2012 kl. 15:21

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [4] Kommentera detta inlägg

 

Frusen Mandelparfiat, kanske till Påsk

 

Gammal recept ur min samling!

Frusen Mandelparfait

4 äggulor

2 dl florsocker

6 dl vispgrädde

ev 2 msk rom

ca 200 g mörk blockchoklad+ 1½-2 msk matolja

Garnering

pistaschmandel eller skållad eller grovhackad svagt

grönfärgad sötmandel. (karamellfärg)

Vispa ägg och socker pösigt. Blanda i den hårt vispade grädden och de skållade och malda mandlarna/nötterna. Smaka av med rom, om du vill ha det i. Häll massan i en rund rätt hög form med avtagbara kanter. Ställ den i frysen, minst 1 dag innan du skall ha den.

När parfiaten är hårdfrusen tag bort kanten runt formen: Nu skall den penslas  med smält blockchoklad, som skall spädas med olja för att inte bli för tjock när den skall penslas påPensla lite snabbt och ojämt, parfiaten skall lysa igenom lite på olika ställen. Ställ in parfiaten i frysen igen ca 30 min. Pensla på igen med mer choklad så parfiaten inte lyser igenom. In frysen 1 timme till. Sedan ett lagen till med choklad, bara på översidan och lägg på Garneringen. Ställ parfiaten i kylen sista timmen före servering, så den smälter lite under chokladen.

 

Måndagen den 5 mars 2012 kl. 14:45

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014