Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

Det blir en tripp!

 Photobucket

Nu struntar jag i väder, vind och flunsa. Nu sticker jag på en

trippskall bli så skönt!

Jag tänkte hälsa på mina kompisar

Photobucket hoppas de finns kvar! Jag såg dem när vi var nere  sist ute på sjön

Det är dax att koppla på sommarvattnet, då är det bra man är där ifall det skulle bli något problem. Sommarvattnet sköter vattenföreningen om, inne på tomten får man ha koll själv.

Vi har sommarvatten från april tom oktober Jättebra när man vattnar gräs, rabatter och tvätta bilen, så man slipper använda dricksvattnet.

Ha en fin kväll!

 

 

 

Onsdagen den 18 april 2012 kl. 21:39

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [15] Kommentera detta inlägg

 

Chilisaffranspannkaka

Chilisaffranspannkaka med vårig primörsallad är Gotlands nya landskapsrätt !

Hittade receptet i Sveriges Nya Landskapsrätter, verkar väldigt intressant så det skall jag testa!

*Den solgula saffranspannkakan överraskar stort då den serverades som förrätt. Chili, saffran och getost tillsammans med vitlöksstekta räkor och gotländsk sparris, bjuder på underbara smaker som passar perfekt tillsammans*

Receptet är för 4 personer lånat ur boken!

Pannkakan!

250 g färdig risgrynsgröt

rivet skal av ½ citron

½ paket saffran

1 ägg

1 dl vispgrädde

½ tsk sambal oelek

½ msk vetemjöl

100 g getost (av chévretyp)

smör, salt och peppar.

Salladen

1 bunt grön sparris (ca 250 g)

1 kg räkor med skal, tinade

2 salladslökar eller 10 blad ramslök

3 vitlöksklyftor

½-1 chilifrukt

1 dl mild olivolja

1 msk hackad timjan

river skal av en 1 citron + 1 msk färskpressad juice

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda gröt, citronskal, saffran, ägg, grädde, sambal oelek och mjöl.

Häll smeten i en smord ungsfast form, ca 20x25 cm. Smula över getosten.

Grädda mitt i ugnen 25-30 minuter. Låt svalna och ställ kallt några timmar, gärna över natten.

Salladen:

Skär ev bort nedre torra delen på sparrisen. Skär i 2-3 cm stora bitar. Koka den mjuk i lättsaltat vatten.

Skala räkorna. Skär löken i strimlor. Skala och skär vitlöken i tunna skivor.

Fräs vitlök chili i oljan på hög värme, passa noga så att vitlöken inte bräns.

Ta bort från värmen och tillsätt räkor, sparris, lök, timjan och citronskal + juice. Blanda runt och krydda med salt och peppar.

Servera saffranspannkakan ljummen tillsammans med salladen.

Ha en fin dag!

 

 

Onsdagen den 18 april 2012 kl. 14:03

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Fin dag!

Idag skiner solen från en klarblå himmelMen tyvärr ingen vårvärme ännu

Nu har jag fikat och förberett det som skall tvättas idag. Har bokat den stora tvättstugan, där det finns en grovtvättmaskin. Toppen när man vill tvätta typ kuddar, täcken.

Idag skall till SöS och träffa en ortoped ang. op. knäet. Han hoppas att de kan fixa till glapp i knäleden., eller tala om varför det glappar.

Nu skall det lite frukost, börjar kännas att magen vill ha lite

Ha en fin dag, vi hörs igen!

 

 

 

 

Onsdagen den 18 april 2012 kl. 09:24

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [16] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014