Skaffa en egen gratis hemsida   

Ladda om sidan/Synkronisera inloggning
Besök en slumpmässig hemsida på Zoomin
    
                                                                                                                                                          
 
 
      

En nattabild

Här är det mörkt

Men månen syns ändå bakom alla träden Den är ovanligt stor i kväll

ligger närmare jorden just nu!

Trevlig månkväll!

 

Lördagen den 5 maj 2012 kl. 22:40

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [8] Kommentera detta inlägg

 

Räk och Krabbiffar med chilisås

Låter inte detta väldigt gott? Det tycker jag

//

Räk & krabbiffar med chilisås

4 personer

2 burkar vitt krabbkött

rivet skal och saft av en lime

4 hackade salladslökar

1 urkärnad finhackad röd chili

1 tas färsk ingefära

1 tsk pressad vitlök

3 mask hackad koriander

extra blad till garneringen

3 msk majonäs

125 g vitt rivet bröd

200 g frysta räkor, tinade och skalade

salt & peppar

vegetabilisk olja till grundstekning

//

Chilisås

2 urkärnade finhackade chilifrukter

6 mask socker

2 msk vatten

Lägg krabbkött, rivet skal och saft av lime, salladslök, chili, ingefära, vitlök, koriander, majonäs och ströbröd i en matberedare och mixa till en röra.

Lägg upp i en skål. Hacka räkorna och vänd ner i krabbröran. Smaka av med salt & peppar. Alternativt kan ingredienserna blandas för hand. Täck över och kyl medan du lagar chilisåsen.

Häll alla ingredienser till såsen i en liten kastrull och värm försiktigt tills det börjar sjuda. Sjud 4-5 minuter tills sockret är löst och såsen börjat tjockna. Låt svalna.

Forma till 12 biffar av räk och krabbsmeten.

Hetta upp olja i en teflonpanna, lägg i biffarna och stek varje sida i 3-4 minuter eller tills de är gyllenbruna. Låt rinna av på hushållspapper och servera omgående med korianderblad. Skeda chilisåsen över varje biff eller vid sidan om. En krispig ruccola eller grönsallad är ett utmärkt tillbehör.

 Bon Apetit

 

 

Lördagen den 5 maj 2012 kl. 21:44

Mina Recept | Permalänk | Kommentarer [0] Kommentera detta inlägg

 

Kolla in! Vad skall det bli?

 

 

Kolla in! Vad tror ni det skall bli??

Klicka och vänta!

2 bilder innan filmen kommer

Jag testar med både bild och filmNästa gång kanske det flyter

bättre


Ha det bra!

 

Lördagen den 5 maj 2012 kl. 17:40

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [10] Kommentera detta inlägg

 

Vilken storm!

 

 


Vad är det som händer med vårt väder? Här blåser det stormbyar. Riktigt otäckt!

Jag har en lång markis utanför mitt datarum, hörs ibland som den skall släppa från väggen, fast den är inrullad. Finns lite mörka moln, så det kanske kommer lite regn också

Nu har vi testat Muffinsen jag bakade, det var toppengodaKan jag verkligen rekommendera.

Nu har vi ätit tidig middag Sjömansbiff med skivad kyckling. Det var första gången jag tillagade rätten. Men det kommer att bli fler gånger, den blev så god Varje paket med skivad kyckling, innehåller 16 skivor. Så det kan man ha som utgångspunkt. Sedan tillsätter man skivad potatis i den mängd man behöver. Lika med löken. Till oss 2 tog jag 5 stora potatisar och 2 lökar och alla skivor kyckling. Nästa allt gick åt

Nu skall jag ropa in från garaget så han kan se hockey VM. Han står i garaget och fixar, målar om grindarna till portalen.

Ha en fin fortsättning på dagen!

 

 

Lördagen den 5 maj 2012 kl. 15:57

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [7] Kommentera detta inlägg

 

Sjömansbiff på kyckling!


Saknade något till fikat, så det blev dessa muffins med färska

jordgubbar och utan bakpulver

150 g smör (smör och rapsolja i fast form)

superbra att använda till bak.

1 3/4 dl socker

3 dl vetemjöl

3 ägg

1 tsk vaniljsocker.

Fyllning det du tycker om.

ugn 175 grader ca 15 min.

Rör smör och socker pösigt. Sedan rör ner 1 ägg i taget. Vänd ner mjöl och vaniljsocker! Sedan bara att fylla formar och grädda

//

Samtidigt förberedde jag dagens middag. Det skall bli Sjömansbiff på skivad kycklingfilé.

Så här gjorde jag: Brynte skivorna samtidigt peppar och salt.  Plockade upp dem vartefter på ett fat. Under tiden skalade jag lök och skivade. När all kyckling var brynt, fick löken komma i pannan. Medans den bryntes, skalade jag potatatis och skivade.

Varvade skivad potatis, lök och kyckling i grytan, sedan har allt fått puttra stå och puttra ett tag. Bara att värma upp när det är dax att äta

Nu skall jag ut i solen ett tag!

 

 

 

Lördagen den 5 maj 2012 kl. 12:57

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [2] Kommentera detta inlägg

 

Solen är framme!

Godmorgon!

Här skiner solen, hoppas den stannar kvar hela dagen! 

Steg upp tidigt, så vi hunnit med både morgonfika, frukost och en brasa i kaminen Nu dansar  runt med snabeldraken. Skönt att slippa den delen

Inga änder som hittat upp på gräsmattanså nu matar jag koltrasterna med äpplen ett tag

Lite husdjur på tomten vill jag ha, så det blir lite mysigt. Sädesärlorna vandrar omkring i gräset, inte det minska rädda! Talgoxen har jag sett boar i en av holkarna i träden, någon sort finns ovanför ingången till garaget.

Idag verkar det gå ite bättre att komma ut på nätet. Har bytt plats på routern! Hoppas den platsen är bättre.

Vi hörs igen!

 

Lördagen den 5 maj 2012 kl. 08:57

Allmänt. | Permalänk | Kommentarer [11] Kommentera detta inlägg

 

 
nil

 

Taggar

Recept Bakgrunder ´bakgrunder´. Recept Glassrullar Marmors Äppelkaka med Marängtäcke Kalljästa Hälsomuffins/morgonbröd bakgrunder.

Kategorier

Allmänt.

Efterrättspajer

Fixa utan vanligt socker

Glass & Sorbet Recept

Glassiga såser

Marmors Tips

Matbröd

Mina Recept

Moblogg

Muffins Recept

Rabarber Recept

Senaste nytt

Smått & Gott

Södermalms info

Arkiv

 2017

 September 2017

 Augusti 2017

 Juli 2017

 Juni 2017

 Maj 2017

 April 2017

 Mars 2017

 Februari 2017

 Januari 2017

 2016

 2015

 2014